Glad valborg!

Jobbade endast till halv 2 idag :) Mycket lugn dag, men jag har ändå varit duktig! XD Skulle duscha då jag kände mig myycket ofräsch, MEN, kylan var överväldigande! USCH, pannan är helt knas här hemma. Får duscha hos Jäni sen..

Stallet strax! Sedan hem till Jenny och då äre lite mysparty :)

Snubben som ska kolla på våran panna, och byta ut den (eftersom den är en miljon, miljard år). Det låter helt sjukt, förlåt att jag säger det, men varför har inte mamman o pappan kollat upp det här tidigare, det är ju bara helt korkat. Nu sitter han och säger att vi kan tjäna 24 000 om året om vi byter till bergvärme. Tänker inte sitta och snacka om hur våran ekonomi ser ut, för det vill ingen veta om heller, men 24 000, det är GALET mycket pengar! Minns inte hur bergvärme är bra i miljösynpunkt, men i pengasynpunkt är det sjukligt.


Nu ska jag fixa o moja lite till o sen drar jag iväg. :)

Grattis alla bergabarn som gått ut idag! Ha så kul ikväll ;D


och alla, GLAD VÅRDAG! (försökte lägga in en bild, men detan fuckar!)

hejs,
Fanny


Sommarregn, en våt dröm

Jag bara älskar när det regnar sommarregn. Ska det vara regna alls ska det vara sommarregn som luktar sådär speciellt och det ska vara varmt och regna ordentligt! :) Så ska det vara, och så va det idag!

Jag jobbade och mötte sedan upp mamma i stan, vi skulle köpa presenter till alla och äta middag, mamma bjussade :) Jag handlade mest till mig själv (a) En bikiniöverdel, BALLERINASKOR (!) Som jag aldrig kunnat ha förut men nu hoppas jag på dom här! Dom sitter iallafall på! Men jag har en skavsårsperiod framför mig tror jag nog! Sen köpte jag strumpbyxor också.. ^^ Köpte present till min käre bror och ja.. bra present blev de! :D


Jobba halvdag imorn, imorn går treorna på Berga ut. Galet, snart ett år sedan jag sprang ut där! Helt sjukt egentligen, nu känns det som att tiden kommer gå ännu fortare än den redan gör! :| :o Lite party hemma hos Jenny sen, det blir kul och mys! :) Kanske är i stallet när Jenny ska rida innan också, får se :) 



duscha nu sen falla ner i sängen och somna bums, trött tjej!

 Fanny

Jobbdag

Idag har det vart en riktig jobbdag, jag har jobbat och svettats hela dagen. Burit, o släpat o släpat o burit. Saker har strulat och fixat sig och saker har vart krångligt men jag har rett ut de ;D Jag klagar inte, för jag får äntligen lite jobbtider! Ska försöka dra ut på tiden lite imorn XD haha näe, men hoppas de blir mer jobb sen! :)

Jag och Jenny shoppade lite granna! Jag lite inför Jossans student, och hittade en klänning och smycken! :D Faktiskt nöjd äver klänningen, dock är den svart, så jag måste komma på nå fina färger o grejer man kan ha till så man inte ser begravning ut utan man ser somrig ut ändå :) Tips!? Nice va den, jag brukar inte direkt köpa klänningar XD Detta är typ den tredje i hela mitt liv ^^ Jenny hittade bl.a. en basketjacka som verkade fett cool :D


Jobb imorn med! Fick en lönespec. nyss som sa att jag fått pengar som jag redan trodde att jag fått :D Det gör mig glad!


Nu ska jag duscha en liten kallduschpannan krånglar och blandaren i den är moje går värmen o kylan upp o ner lite som den vill! XD myyysigt!

Fanny

hett tips!

Har nu varit ute och gåt tupp o ner för en brant backe i hett tempo, powerwalkat genom skogen och på väg, gjort arm- och magstärkande övningar och stretchat (stavningen?).

Till det heta tipset! Jag är ganska så bra på att hålla mig ifrån godsaker så som kakor, semlor, tårtor, glass osv. Av den anledningen att jag inte tkr om det så speciellt mycket (även om jag kan göra det då och då men inget sug jag kämpar med ^^). Dock finns det en sak.. något mörkt, brunt, i vätska, som hårt eller som mjukt - choklad! Jag gillar choklad. Mjölkchoklad ska det vara, mörk choklad kan slänga sig i väggen! ^^ Som chokladtårta, kladdkaka, marabous chocolate-bar, ja det mesta. Gärna en marabou vanlig med ett stort glas iskallmjölk. YUMMIE!

När jag känner detta sug, och känner att jag inte förtjänat det, eller bara är sugen på nått litet gott sådär, så;
- rör man ihop en smoothie (som kan ses som ngt jobbigt men kan gå för den ambitiösa) Tips på god smoothie lägre ner
- Jag har börjat me såna där majsbågar, finns o köpa storpack i vilken supermarket som helst. typ bara luft men ngt o tugga på!
- Ät en blodapelsin - tusen ggr godare än en vanlig apelsin men minst lika nyttig!
- Drick ett glas mjölk, man får nästan aldrig nog :)
- Gör en god macka. helst utan vanligt vetemjöl, gärna 'fullkornsbröd'. - Tips på god macka längre ner!
.. tipsen tog slut men det finns fler, men inte i min hjärna just nu!

Tips på smoothie:
- En apelsin, skalad och skuren i bitar
- En halv banan (inte för mkt den smakar ganska mkt, blir lätt för 'o-uppfriskande')
- Blåbär, gärna egenplockade, kanske finns unfrysta från förra året? ;)
- Hallon, även dom gärna egenplockade, sjukt mkt mindre sura än köpta! = sjukt mkt godare
- En skvätt mjölk (man kan ha utan också, ta typ lite vatten om du inte vill ha mjölk)
- Lite halvt mosade isbitar

Lägg allt i en röra och mixa sedan ihop med mixer tills det blir en enda röra, drick och njut! :)


Tips på god OCH nyttig macka:
- Fullkornsbrödet (vitt fyrkantigt röstbröd kan i denna situation lägga sig i ett hörn o mögla!)
- Keso
- Magert pålägg, som typ kalkon
- Nån skiva gurka, bara som uppfriskande!
- Ett glas iskall mjölk!


Fanny

aj åvn!

Körde nyss min fjärde körlektion och han säger att jag kanske behöver omkring 10 lektioner till :) Grymt ju! Den jag kör hos nu är nice. En från Skogås trafikskola faktiskt, Farsta kändes inte som att dom passade mig riktigt, men denna gör! :)

Jag känner att jag vill shoppa! Speciellt till Denise studentskiva som är nästa vecka, galet, dom är så stora allihopa! Sheat.. det är inte bara jag som åldras..! Några tips? Temat är 'Vart fan är jag?'. Alltså kan man vara i stort sett vad som helst, typ en.. fiskare som ba 'Hur fan hamna jag här?' eller vad som, så låt fantasin flöda! XD


Sitter och väntar på mat, hungrig.. Jag känner att min 6-veckors träning skiter sig lite.. Fan, mamma blev sjuk, jag tog det rätt bra och gick ändå, och sen så damp det ner att jag skulle få gå själv fett länge eftersom mamma blivit sjuk igen, fakk! Och så nu har jag inte gått ett tag, känns skitjobbigt! Skitdålig självdisiplin!

men är bara så sjukt omotiverad, vilket gör mig desto mer omotiverad för jag inte kan klara det o puscha mig sj! Jag borde bara, näe nu jävlar ist! Och det måste jag fan göra, kanske tar mig en powerwalk sen vid 8? borde göra de..


Fanny

out with the old air, in with the new!

Sista jobbdagen på Ågesta. Nu menar jag inte att detta är slutet för min tid på Ågesta som de flesta nog frstår, men det är slutet på det gamla Ågesta. Just nu står alla de kusarna som tillhör Ågesta RK och mumsar hö lugnt och fint i det nya fina, fräscha stallet. Det känns inte riktigt som att det är sant, som att det inte är vårat stall som vi gjorde lite utav finputsningen på idag.

Lite vemodigt är det, men vi kan inte undvika det, vi går från detta;



till detta;


Mini är såklart glad i hågen, trots att hon er totally inklippt ut! XD

Har haft en fin Ågesta-vecka; red Vera förra fredagen (hon får gillas som denna vecka :D) Hoppa Haily i onsdags, hoppa Britta i fredags, rätt nice teori i h5an och en fin sista jobbdag. Fint väder, snela hestar, och trevligt mänskligt sällskap! :)


Ågesta kommer att förbli det de alltid har varit, det har bara fått ett lite finare yttre :)

Jobba imorn, sen förhoppningsvis hela veckan! :)

Fanny

nobody wants to be a nobody

speciellt inte jag..

jag ska vara den som reser runt och göra vädriga jobb runtom i världen
jag ska vara den som står vid grillen på somaren och vara grillmästare
jag ska vara den som tjänar bra med pengar och inte hela tiden tänka på mina utgifter
jag ska vara den som har kul på jobbet
jag ska vara den som inte hamnar ofrivilligt i ekorrhjulet och svensson-livet
jag ska vara den som tar lvet som den kmr
jag ska vara den som får mannen som älskar mig över allt annat
jag ska vara den som har spännande historier om mitt liv för mina barnbarn
.. to be continued

nobody puts nobody in the corner


Fanny

Åter till cold Berga gård [varning, lite starka bilder]

Idag va jag tillbaka en snabbis på gam-skolan! Hälsade på Jenny och alla andra människor och djur! De va kul :) Klappa lite på Bryggaren :D lääänge sen man satt på den lille kusen! Kul va de :) Jonko dök upp också och skulle minsann skaffa både en gris, en ko och en get när hon gick därifrån :) Sälja Anton o köpa ko hette det ^^

Hoppade Haily igår, inte det bästa jag gjort någonsin men något av det roligaste! :D Hoppning imorn också antagligen, ist för Karla! :D


åter till allvarligheten och verkligheten..

Igår såg jag på Animal Planet, handlade om gallbjörnar. Och hur man försökte stoppa säljandet av det osv. Gallbjörnar - björnar som hålls instängda i burar stora att de inte kan vända sig med ett hål rakt in i gallblåsan på björnen, sedan 'mjölkas' björnen på galla. Sedan sys björnen ihop tills nästa gång den ska tappas på galla. Detta sker flera gånger om dagen Den finns olika sätt att mjölka björnen, det jag sett är genom ett rostigt rör eller plaströr.




bilder från www.animalprotection.se/
detta är inte de värsta av bilder, det var bara några av de första som dök upp

Man kan ju undra varför detta förekommer, såklart en maassa pengar har en stor del i det hela. En liten, liten flaska med björngalla kan säljas för ca 20-30 dollar i USA. Detta är såklart olagligt, men det har inte hindrat många människor. Björngallafarmer förekommer ofta i Kina, där jag inte vet om det är olagligt eller inte. På dessa farmar ligger björnarna i sina pyttesmå burar, i upp till 10 år eller hela sitt liv, utan att kunna gå eller knappt röra sig.

Vad använder man gallan till? Jo, i flera tusen år har björngalla använts i Kinesisk medicin, det är traditionellt och ger status och medicinen säljs lättare om innehållsförtecningen visar att det finns björngalla i produkten. Jag vet inte exakt vad gallan egentligen gör för skillnad i medicinen, men det finns andra alternativ, den kan t.ex. framställas på kemisk väg, där björnar slipper lida för våran (syftar på människan) girighet.

Tydligen är vilda björnars galla mycket mer värd än den galla som kommer från farmerna. Tjuvskytte förekommer i så pas stor omfattning att svartbjörnarna riskerar att utrotas, detta i Kina. Björnar skjuts och 'rensas' på inälvor, gallan tas bort och säljs, tassar och klor tas ofta bort och ibland också huvudet, som trofé för skytten.


Allt detta förekommer inte endast i Kina, men i största utsträckning där. Jag visste om detta för kaske max ett år sedan, varför känner man inte till sådana här saker? Detta är ett så otroligt brutalt sätt att handskas med djur att det knappt går att tro det man hör och läser om det. Jag som vuxit upp i Sverige i en familj där vi är såkallade djurvänner kan inte förstå hur någon människa kan gå såhär långt, allt för att tjäna pengar. De personer som håller på med detta har antagligen inte haft en uppväxt som jag, där man ser djuret som oskyldigt och hjälpslöst (förstå mig rätt), utan istället ser man det som en investering och det är helt enkelt tradition att arbeta med djur på detta sätt. Man ser inget fel i det.

Man kan säga mycket om vad man gör för grymma saker med björnar i andra länder, framförallt Kina. Någonsin hört talas om björndans? Björnar piercsas i näshålan ett snöre/rep fästs i piercingen som förs ut genom näsborren. Dett sår tillåts aldrig läka då man drar i detta snöre hela tiden, förstå smärtan. Man använder denna 'funktion' för att kontrollera björnen och mot smärtan tvingas djuret upp på bakbenen och 'dansar' då, inför turister som ser detta som underhållning och skrattar, fotar och filmar när björnen höjer tassen (när ägaren petar på den med en pinne) som en 'vinkning'. Detta ses inte heller som något fel, personer i deras omgivning har alltid jobbat på detta vis.





bilder från www.wspa.se/

Tänk vad världen är skruvad på olika vis på olika håll i världen.


Fanny


riva lite o så

Jobbade igår, och igår fick jag vekrligen jobba, tidigare gångerna har det varit lite halvhjärtade grejer jag gjort liksom, och som funnits o göra, men igår fick jag ta i vilket jag ser som positivt! ;)

En kille kom fram till mig o Skogås som på tåget suttit och lett (hur fan skriver man, han log mot mig flera ggr så förstår även jag vad jag skriver XD ) och sedan gick han av med mig. Han kom fram till mig o ba:

- Excuse me! I saw you on the train and I kow I like you and I don't wanna loose you!
'eeeh, okeej'
- What's your name?

och sen bla bla bla så ville ha ha mitt nummer o bli min vän och ja.. vafaa tänkte jag xD jag vill inte ha dig! Haha sen ringde pappa och räddade situationen.

'My dad just called and he wants me to come home!'

så va han ute ur leken, jag har hans nr (för han va så puschy)
'Maybe you'll hear from me maybe not'
mest troligt, inte alls!


Pappa och jag rev ytterdelen av väggen igår! Rätt så fint blev det, NOT ^^ hela skiten under 'papp'-väggen är så hafsig och ful.

Fler bilder finns på mi bilddagbok, enkulfesk - 21 Mars.


Va ute och powerwalkade innan frukost, intervallgång. 4 min stenhård gång sedan 2 min lugnare tempo. Sedan upprepa tills man gått typ 40 min. Rätt jobbigt men inte dödligt :) Lyckades matcha in en ärketuff gång precis i världens längsta och brantaste backe, det va jobbigt! XD

Ridning ikväll för Kristian, igenridning, enligt Johjo ska vi hoppa! :)

Fanny

orkante

Bilder o shitt på köket som är lite halvt rivet kmr imorn, nu pallar ja inte skriva XD

hej hej

p.s. detta inlägg är alltså totalt onödigt! :)

-.-

börjar tröttna lagom mycket på att gå hemma nu.. man vill jobba, jobbar man får man mer pengar, får man mer pengar kan man ha mer kul. Mer kul gör en glad. XD

mamma sa igår
'Du mobbar dina fiskar!'
- Det gör jag inte alls!

Så åkte jag iväg och handlade nya växter o shit så nu är det fint o fräscht o nytt där igen! Fesken kan nu igen känna kärleken från mig sprudla! ^^


Imorse gick jag ensam iväg och powerwalkade, gick längs sjön vilket var mycket gemytligt (och för den som inte kan vuxenord - trevligt, mysigt). Träffade några gubbor o gummor ute med sina små taxar och till slut hamnade jag vid en 'klippstrand' som jag och mina pals ska utnyttja i sommar! :D Mamma sa efter min beskrivning att det är 'hund-udden', nördigt att den t.o.m har ett namn, men förhoppningsvis är inte alla där 24/7 som dom är vid mörtviksbadet! ^^ Gick iaf i typ 50 minuter, trodde det skulle bli 60 men kollade på klockan först när jag kom hem och såg att jag va 10 min fel, jajja! Jag gjorde magträning och armhävningar.


ganska så nice (imiterar den organge-klädda killen i 'Sällskapsresan'

Lagade god middag också dessutom; teriyaki-marinerd kyckling med bladspenat, vitlök, soltorkade tomater, svartpeppar, matlagningsgrädde och sedan i rörd i fullkorns färskpasta! Känns som jag är great, det blev fan gott! :D Dessutom superenkelt!


Jag har kommit på att jag ska ha ett eget företag av något slag, men vet inte vad ^^ jag vet ju verkligen ingenting, vet inte ens vad jag brinner för. Känner mig som en looser som inte ens har en vilja i livet XD Man borde ju kanske vara rätt så egnagerad i ämnet om man ska starta upp ett eget företag, det är ju ganska så smart! Annars pallar man ju fan inte ^^

Vem är jag liksom, vad borde jag ha för företag? Det kan nog bara framtiden utvisa! XD


Fanny

rubbat

jag hängde med Jenny idag typ mitt på dan, de va nice, vi gick ut med hundarna på Årstafältet och latjade lite o så! Sen åkte vi hem till hennes papi där vi kom på att vi ville på bio! Vi gick o såg Snabba Cash, som faktiskt va en helt ok film! :) jag kände att man måste ha sett den, speciellt nu när dom ska göra en Hollywood-film av den, med Sac Efron i spetsen, jag tvivlar på att det blir bra, men jag kan ha fel!


jag bara känner att världen är lite halvrubbad. Såg på nå program på Animal Planet där dom visade en 'fantastisk händelse'. Det handlade om en kille som red rodeo på en tjur, någonstans i USA antagligen. Snubben som red den galna tjuren ramlade såklart till sist av och fick i fallet en känga i bakhuvet av tjurens huvud, och sedan blev han 'attakerad' av tjuren när han väl låg på marken. ojojoj va synd det va om killen som ramlat av. Självklart! Eller..?

Tjuren, som är helt oinriden, ser knappast en grön gräshage särskilt ofta, står inträngd i ett bås helt oförstående (och oförstådd) med en korkad människa som satsat pengar på hur länge han sitter kvar på den, snälla tillåt mig säga misshandlade, tjuren. Det är en så självklar grej att hålla på med rodeo i USA och många andra länder och man har en helt annorlunda syn på djur och hur de ska hållas, så att det är människan som frivilligt satt sig upp på djuret och vet precis vad han ger sig in på som blir offret i detta fall.

Är det vrickat eller helt logiskt?
Jag är helt säker på vad jag tycker iallafall.. tjuren har verkligen inte valt att vara i den situationen.


Sen lite det här med 'Hekla-molnet'. Ojoj, barnfamiljer får sitta i timmar i en varm buss från Italien till Sverige för att flygen inte går för att denna 'naturkatastrof' skett. Tänk lite djupare; Vardagen för en Svensk är så otroligt trygg och okrossbar från utsidan att när de lyckas slita sig fria från de hetsiga rutinerna och ger sig av på semester och allt inte går rätt till pga. en sådan här sak, så är det så otroligt synd om oss! åh, ack o ve! Allt är så bekvämt, och tryggt i Sverige att vi inte vet vad som egentligen finns där ute.. man tror att man har varit överallt i världen för man ser på TV4-nyheterna.

Som tsunamin i Thailand för ex. antal år sedan.
Folk tyckte regeringen va sjuka i huvet för de inte reagerade tillräckligt fort för de inte trodde att katastrofen va så pass omfattande. Hur många förstod egentligen hur pass allvarligt det var? Inte ens de som var med om det förstod det förrän långt efteråt! Och ja, han va på fest (Minns inte namnet på vem det var) men ska han planera sitt liv för att det kanske någon gång kan komma en tsunami på nästan andra sidan jorden för att rädda de svenskar som finns där. Jag tror icke de! Det dog 700 svenskar denna gång, 200 000 människor från andra länder på motsatta kusten..
Tänk efter, man åker utomlands för att få något annorolunda, men vi tar allt för givet nu förtiden, man tror att allt är lika tryggt och fint som i t.ex. Sverige, för att det är otroligt lätt-tillgängligt att resa runt i världen nuförtiden, men se på andra sidan av hotellet, utanför turist-hetsen finns något annat. Visst, man kan njuta av det som erbjuds turister, inget fel med det, men man får ta det att det inte är som hemma i TV-soffan.


Galet mkt text och lite haldjupt sådär, men mina tankar är många och långa! haha XD och enligt mig ganska så värdiga, ;)

Fanny


hjemme

hemkommen från Norge och back on track i Sveden. :) Bilder från hela shittet för den som vill se kan dom såklart se på bilddagboken, den 13-14 April - enkulfesk.

Haha, jobbet va ju lagom vinnande för våran del egentligen. Apart från att vi tjänade mer pengar ju längre tid vi satt i bilen hem och dit. ^^ Vi började kl. 9 på onsdagen. Grejorna vi skulle montera kom klockan 13 (jättebra o vänta i 4h o inte kunna göra nånting) och så jobbade vi i kanske 4-5h och sen åkte vi hem! För mig gjorde det inte så mkt att det drog ut på tiden, men stackars Henrik som körde o 70 12 timmar och dessutom lyckades få till en fin slutknut på det hela och skaffade sig en härlig fortkörningsböter och nästan blev av med körkortet. ^^ 'bara' 20 mil hemifrån, så det blev till att köra 110 resten av vägen hem! :)

fakking dåligt med jobb just nu, så jag ska jobba först på tisdag, men då ska det tydligen bli en del. Ska jobba över som en jävel ;D haha, fulis.


Missade en powerwalkdag när jag va borta, fanns ingen tid o ut o motionera. Men powerwalkade med syrran igår i 50 min o gick sedan hem i typ 20min från dagis när vi hämtat ungen. Mamma är dessutom sjuk nu och min motivation till att gå själv är nere på NOLL,NOLLNOLLNOLL. Så vi får se om det blir nån gång idag, senare kanske XD Red ju faktiskt idag ^^ Casper, helt okej typ, men jag blir för passiv för jag tror att han ska tycka jag är dålig för jag tror att han är så känslig så det blev inte med än ett svagt ok egentligen :P



MEN, igår så red jag VERA ist för Karla. Och hon är så fiin! Jag bara kan inte sluta älska den kusen. Hon är så underbar! Trots sina små påhitt och spärrar och mojen hit o dit. och TROTS att hon är en liten segpotta XD Jossan trodde jag skulle dö men Vera är en av de få som är lite moje som jag kan rida utan o få panik o bara bli arg o frustrerad. XD Så jag hoppas på henne fler ggr för Jossan ;) fin liten hest <3

Söker fortf medryttarhäst.. ingen vill vara min vän och passa mig perfekt! :/

Mina magmuskler är tillbaka på g, ;D nu kommer en porrbild

OBS! Dom syns faktiskt mer irl, och märkena från mina ridbrallor är ju inte så fint ^^ jajja!

Fanny

Super NÖRD 16

Sitter här med min nymotionernade kropp (50 min powerwalking by my own, mamma går med en jobbarkompis today) och ser på 'My supersweet 16'.

1. Hur har dom RÅD?
2. Hur BORTSKÄMD är man?
3. Hur RESPEKTLÖS är man?
4. .. varför tittar jag?

HELT SJUKT! Ungen blir skitlack när hon inte får två klänningar för skjortan o 50 till festen. 'Gör mig inte bara lite snyggare än min mamma, utan gör mig AAAAASmkt snyggare än min mamma'

'Vad kostar bilen?
- 48 000 dollar
'Snääääälla pappaaaaa! Hur kan du säga nej till det här fejset?' *babyface*
- ok, vi pratar om det på middagen

HUR KAN PAPPAN FALLA FÖR DET! Ungen fyller 16! Hon fick en BMW cab för nästan 480 000 kr på sin 16-års fest! Hade smycken på sig som kostade 300 000. Jag vill inte veta vad själva festen kostade ^^ allt är ju liksom över på en kväll, bortsett från bilen dårå.

jag blir matt. Jag är väl lite avundsjuk på att man inte är gjord av pengar (vilket dom verkar vara) men det som beror mig mest är hennes ohövlighet och bortskämdhet!


Fanny

Glennis! :D

Igår åkte jag och provred denna 4a-åriga travare då. Provridningen gick helt ok om man ser till hästens nuvarande utvecklingstillstånd (kan man skriva så? XD ) Dock bodde den hästen lite längre från bussen än jag tänkt mig och ägaren ville ha lite för mkt pengar för min smak. Så det blidde inget med den kusen :/


När vi va påväg dit så märkte vi (jag o Jonko) till våran förtjusning att han stod granne med Glenn! Jonkos förra pånihest! :D Och vi va såklart tvugna o gå o hälsa pån när vi åkte därifrån! Lilla Glennis :)


sötnäsan! :)

Jonko tog några bilder på mig och Glenn tsm men har inte fått dom ännu, så det kmr ;D Saknar faktiskt o rida honom, riiktigt kul ponny måste jag säga! :D :) Lille Glenn!


Ledig idag (vaknade av att chefen kom inklampandes med rörmokaren i vårat kök haha XD) men imorn blir det jobba på KI och sen Oslo på kvällen med Henrik. Ett småttigt äventyr i vardagen ;)


Fanny

nice väder :D

När jag vaknade imorse och gick ut för o åka till jobbet trodde man nästan att de skulle regna, men nu skiner solen lagom till att jag ska åka och provrida en 4-årig travare som kanske blir min medryttarhäst :) Får se hur det går! Jonko är med och är ett par extra ögon! :D Hoppas vi hittar till stallet xD


Fanny

out with the bad air in with the good!

Sitter här nu och bara myser i min nyfixade kropp! haha jag red, Cindy gick faktiskt bra, jag är riktigt nöjd faktiskt, vi va liksom average :p Inte för mkt, inte för lite. Jag va nöjd med både mig sj och henne. Klart det kan bli bättre, men man får inte alltid ha för höga krav, som jag oftast har XD

back to den där fina kroppen jag befinner mig i just nu, :D den är nymotionerad, nyduschad, ny peelad, nyinsmorda och har nyrakade ben. Heelt sjukt skönt känns det! Jag förtjänar att sitta i soffan och titta ut på regnet ist för att befinna mig i det! :D Väldigt skönt :)


Det bär av hem till syster sen senare idag. När mamma o pappa kmr. Dom är ute o galen-handlar köksgrejs eftersom köket ska börja rivas och sen byggas om. Niiize! Foton på gamla köket kommer dyka upp sen, och sen såklart på hela förvandlingen :)


About Oslo, jag kmr åka dit i början på nästa vecka. Tis-ons ev. tors. Åker med Henrik från jobbet, vi ska hjälpa till o ställa ihop nån sorts utställning. Mer vet jag inte, men det kmr mer info innan jag åker iaf hoppas jag! ;)


Fanny

work it out!

Kom nästan precis tillbaka från en powerwalk med modern min. Typ 50 min. Nu har jag ätit frulle och går till Mini om lite mindre en 1timme kanske så åker vi till stallet! :)

Hoppas på nån kul.. inte Rita XD
Ska inviga mina nya ridstövlar också, hoppas på inte skavsår! ^^


Fanny

Vi lever i en konservburk

sitter och glor på Simpsons, ett gammalt avsnitt som man sett tusen ggr förut ^^ Men alltid lika kul!

*Familjen Simpsons va på museeum*
*Homer är helt galen över vad som hänt där inne*
Marge - Ok, you are over stimulated. Let's just take you home give you a beer and then straight to bed!
Homer - WOHO! Beer beer beer, bed bed bed!


Det där med konservburken.. jo.. det mesta vi stoppar i oss, dvs äter, är fyllt med konserveringmedel, E-ämnen, förtjockningsmedel, aromämnen osv. osv. Dessa ämnen och grejs är framställt på konstgjord väg. Frukten är modifierad, grönsaker sönder framodlade. För 50 år sen innehöll en apelsin betydligt mer vitaminer osv. än vad den gör idag. Vad vill vi egentligen göra med våra kroppar?

Visst, vi kommer på botemedel, vaccin, lindringsmediciner men vad skapar vi då? :s Mamma berättade idag att hon läst i nån tidning (som jag tyvärr inte vet namnet på) att vitaminpiller ökar risken att få cancer med 19%. VITAMINPILLER! Som supose to help us feel better!

Bantningspiller; Gå ner i vikt ska hjälpa oss att må bättre, minska risken att dö i hjärt- & kärlsjukdomar, få diabetes osv. Hjälpen vi får för att gå ner i vikt, påverkar oss sällan övervägande positivt - hjärtinfarkt, kroniska tarmsjukdomar, dödsfall, sömnproblem. Man kan ju fortsätta i all oändlighet. What's the fun in that!?


jag blir typ.. o-t-r-o-l-i-g-t tokig på att inget är som det eg. borde. För att vi är så många på jorden måste vi t.ex. påskynda växtprocesser, odla fram större grödor, avlar fram större djur som får lida för vår strävan att tjäna pengar (syftar just nu framförallt på Belgian Blue). Allt för att vi människor ska ha, ta o känna o klämma..
Jag blir inte helt galen om någon ger mig en lätt-majonäs eller ickehemodlade tomater, jag äter allt men försöker undvika när jag kan, det går att minska på intaget av 'konstiga' ämnen och grejs, men går ju knappt o missa det helt.


Hoppas min djupa tanke inte skrämmer iväg folk från mig eller min blogg, XD haha, men det är sanning fan, orkar inte. Prova bara o äta en egenodlad tomat och en köpe med ögonbindel. Ni blir förvånade!


Och helt plötsligt för ett par minuter sen springer mamma in snyftandes och hulkandes, min första tanke är 'Vi har ett barnbarn mindre' och jag blir rädd i en tiondels av en sekund! Men mamma snyftar fram att hon gråter för att hon är glad och sen får jag fram ur henne att Joel (min bror alltså) fått jobbet han sökt!!! Förstå! Han har inte haft et jobb på.. jag vet inte hur länge! Och nbu bara så poff! :DD Förstå lättnaden!

grattis brorsan och kör på nu, fortsätt såhär nu, ge inte upp så lätt ! :D

Fanny

Vandrare

Jag och mamma har idag gått dagens promenad idag! :) ca 40 min powerwalk. Det känns sjukt bra nu efteråt, och när vi kom tillbaka gjorde jag armhävningar och lite situps. Hurt hurt!


.
Nu ska vi fixa med köket, sen kmr Lina med barnen!


Fanny


halv 8 hos dig?

programmet med Ture Sventon eller som han egentligen heter Helge Skoog, är fett nice! Jag blir nästan ledsen när jag gör nånting som gör att jag missar kvällens bästa halvtimme! XD Den semmel-älskande (stavningen? XD ) mannen är kvick i kommentarerna och jag har ju faktiskt börjat tycka det är lite kul o laga mat o skit o det är lite kul o få tips o trix. Men i dagens avsnitt sa Alexandra Pascalidou (stavningen?) något mkt uppfriskande.

'I århundrade har spisen fångat kvinnor och DÄR ska inte jag hamna!'

Och ja, 'Halv åtta hos mig' är nog ett vuxen-klassat program, men det skiter jag i! :D MAHA


Mamma och jag lagade föresten god mat nu också, och hyfsat nyttig! ;D Lax med krossade tomater som sås mixat med färska kryddor som bl.a. basilika, timjan, salt o peppar. Till det sallad och couscous :)


Jenny och jag såg föresten 'skräckfilm' förut ^^ 'Passengers'. Lite halvkonstig, liite för konstig för att bli klassad som en asbra film.. men den va helt okej. Thats the limit. ;) Lite så att dom ba 'ja, vi gör såhär, och SÅHÄÄÄR! Men ingen fattar varför :D ja. Sen så. Det fixar sig nog i slutet!'
Så det va min förklaring av filmen :)



Ha't fint nu, det ska jag ha! :D
mamman och jag hyr nog Ice Age 3 sen o glor på den!

Fanny
p.s. det va btw såkallad 'Aktiv vila' idag enligt vårat 6-veckors schema, påt igen imorn!

BAAH

Störd jag blev när jag vaknade upp och såg att i min telia tfn står det 'SIM inaktivt'. Testar o messa med tele2 tfnen 'Inte tillgängligt'. GAAAASCH XD haha jag blev galen, hur ska jag kunna klara det utan telefon!? Men så ringde jag tele2 och som sa åt mig och starta om telen och plocka i och ur simkortet, tror ni det funkade? SÅKLART! :D ahha så nu funkar allt som det ska så ni kan ringa o smsa o allt sånt till mig nu! hihi!


Det blir inget Taffsnäs idag :( Det skulle vara typ 6 andra pers där så det finns typ inga hestar kvar, känns värdigare o åka i 1000 timmar om man vet att man får rida mer än en gång! :) så det får bli nån helg nån gång!

Åkte till Grolls iaf med order från chifen att hämta ut arbetarbrallor så jag kan matcha dom när jag jobbar! Så jag inte ser ut som en b tjej som bara hänger med dom tillfälligt, nu är jag en av dom ;D MOAHAHAHAHAA


jävligt sexiga va? :D Ursäkta kaliten, mamma är inte så van med fånen! :)


jää


Nu är Jäni här och vi ska hitta på nå skoiiij! HIHI fett fint väder.. och vi är sugna på film ^^ så vi får se hur duktiga vi är! :D


Fanny

stad-dag

Hängde med Jenny först i stan efter att jag och mamma powerwalkat (såklart) och vi shoppade lite! Hon en stickad tröja från Gina och jag en t-shirt med knappar o grejer från H&M och en randig .. topp från Vero Moda :) nöjda och glada fick vi veta att Ida Hedlund (Hero) ville gå på bio så vi gick och såg 'The bounty hunter' (stavningen) efter lunchen och shopping-trippen med tvinsen :D

nu ska jag packa inför imorn och sen sova. Annars kmr jag bli trött. kort inlägg idag ^^

syndar

Jag och mamma har varit nyttiga och fina hela dagen, tyvärr så finns det cheesecake kvar från påskhelgen och B&J half baked i frysen... XD dom kommer fram ikväll, bara en liten smakbit. Jag kommer iaf inte äta nån himla cheesecake, tur för mig att jag inte tkr så mkt om sånt! :D maha!


imorn blir det powerwalking med syster och mamma. Sen städa ur köket och sedan stan med tvinsen och Jenny :) fika eller bio blire :) Kanske hinner med lite shopping imorn, jag ska vara shoppingsmart fan! :D Det vore ju ganska.. smart o va de ^^

'Behöver jag vekrligen det här... näääääe.. eller, jooo?'

Jag har varit svag nu för nya kläder på sistone. Vill ha det mesta jag pekar på ^^ men i slutändan gör det ont i plånboken XD Ska väl iaf hålla utkik efter Keeds-'vans' om ni förstår mig, hittade ett par helt fantastiska i klubbis för ett par år sen, som jag tog hem o tvättade i tvättmaskin och sedan dess använt XD Men dom är ju ganska så slitna nu.. vill förnya! :D Och sen kanske shorts, bikini, linnen och t-shirts. Sen nån 'finare' top eller klänning! :D Låter som det kan bli dyrt.. men det får vi se resultatet på imron! ;D


Fanny

dutti flikkah!

Jag och mamma har påbörjat våran 40-50 min långa powerwalk, vi har avslutat den, vägt oss (så vi vet vart vi börjar), jag gjorde faktiskt armhävningar och magträning :D och så har vi ätit frulle! Frukosten intogs ute på terassen i vårsolen! :D Liite kallt va det, men mysigt också! MAHA! :)




Ska hjälpa mamma idag o packa ner köket, vi ska ju börja riva skiten typ nästa vecka! Shit liksom, det har sett likadant ut i typ.. 50 år? Är inte säker på vilken del av huset som är 100 år! ^^ Måste fota förvandlingen sen! Det kommer bli riktigt fint tror jag, trots att mamma och pappa ratar mina förslag på allt möjligt hela tiden! XD


Nu ska jag gå och hitta på nått viktigt! :D Hej svejs,

Fanny

ja jag ska bli fisk!

Nu idag såg jag något. På ica i Skogås centrum! ^^

' GÅ dig smal! Följ Martin Lidbergs program:
- Gå ner 6 kg6 veckor - '


Jag bad pappa köpa bilagan som var 'Kropp & Hälsa' och nu är jag sjukt inne på att testa denna typ av träning - powerwalking! Jag ska snacka med mamma också, försöka få med henne på programmet! Hon vill ju gå ner och gör vi det tillsammans blir det en sjuk motivationsnivå! :D Letar just nu recept så mamma inte ska tycka att det känns så jobbigt o fixa med mat o så! (Hon är ju alltid matsmart men hon bärjar klaga på att hon alltid är den som måste komma på middag vareviga dag ;D )

Mkt fisk känns det som att det ska bli, och bulgur, men jag gillar det så det blir ju GRÄJT!


Så nu ska Fanny och mamma Gunbritt vara lite halvt mkt intensiva nu i 6 veckor framåt!

BEACH 2010 HERE I COME!


Från chefen:
- Det är rätt lungt denna vecka. Men veckan efter börjar vi med erat kök och veckan efter det blir det en del, så passa på att vila upp dig denna vecka!

Jag: Jag kommer vila som en jävel, vila och träna inför beach 2010

- Måste du påminna mig om beachen 2010? :s

Lite kul ^^


Fanny (en taggad en)

p.s. De få fina personer som läser denna blogg (jag vet att ni finns) kan ju skicka en liten motiverande hälsning, skadar aldrig med folk som är med och peppar! :D

nu är det jul! .. igen?

vaknade upp på morgonen och märkte att det minsann blivit jul ute! Man misstänkte väl att det skulla komma ett bakslag på våren och att det skulle bli kallare. Men nu såg jag på vädret att det kmr vara 12 grader och sol på torsdag, vilket är det viktigaste då jag, Jenny och Frida kommer fara till Taffsnäs o rajda lite! :D


God Jul!

August springer runt här som vanligt med ett utseende som passar på en leprechaun haha :D så söthan är!


sötnöt!


Jag ska leka med den lilla leprechaunen nu, :) Middag med syster och allihopa innan dom återvänder till Norrköping ikväll!


Fanny

great job!

Jag är så sjukt huritg! Åkte hem till Lina med Angelina och August en snabbis efter att August sovit middag. De va mys och jag byggde välrdens coolaste grej med duplot! ;D När vi kom hem så bytte jag om till träningskläder och drog ut på en uppvärmningsrunda! Sprang/power walkade i typ 10-15 min och sen tillbaka och gjorde situps och allt det där. Sedan streaching.

Fick ihop en halvtimme iallafall! Det gäller att få rutin på det, och sedan öka intensiteten liksom! Jag kan inte räkna hur många ggr man satt igång för fullt och sedan lagt av för det blivit sjukt tråkigt! Springa idag va inte så farligt heller förresten, jag sprang mer än jag gick! :)


Nu sitter jag med magen full med pizza haha! Det fanns mat hemma men vi kände att pizza va gott! ^^ Mamman och pappan är hos min morbror som vanligt på påskdagen, så det är jag, Joel och Angelina här hemma nu. Och August såklart, som inte vill sova när vi ska se film! :D

tjingeling,
Fanny

party yestrday!

Påskfirande hos Maud o Gunnar va nice actually! :) Angelina va fin när hon skulle dit btw! :D MAHAHAHA


Jävligt flotta glajjor måste jag säga! En present från nån gammelfarfar eller va det va!


Jag va iaf porrig med mitt påsk-tema ;D


Kvällen hos Joss igår började fett nice, med förande hemma hos henne o lite mojs o så, alltid bra början på kvällen hos Joss ;D Men sen när vi skulle börja åka till stan till Ace som planerat så gick det iof också rätt bra.. men när vi kom dit så märkte vi efter bara en kort stund att det inte alls va som vi förväntat oss! ^^ Musiken sög o de va massa skumma människor? (Skummare än oss dårå) såå.. vi åkte hem ganska så snabbt ^^ Vilket iof va ganska skönt, då jag va sjukt trött! Men jag va ändå hemma typ.. halv 3!


Måste bara säga hur mkt jag njuter av hur våren bara kommer och kommer! :D Helt fantastiskt, åt lunch ute på terassen i t-shirt och mjukisar och det va bara såå mysigt! :) kärlek på det


Kanske blir till att åka till Taffsnäs i veckan! Med Jenny och Frida! Vore sjukt roligt! Desto mer roligt och mysigt nu när våren är som mest på G! :D


Fanny


Glad Påsk! :D

Idag är det den allra gulaste dagen på hela året! Och mest godisätande, mest äggätande, mest .. eeh.. Vårigaste! Dock äter sällan jag mkt godis, så påsken blir inte så annorlunda för mig! ^^ Jag fick dock ett påskisägg och behövde leta innan jag fick det, precis som det ska vara! :)

Idag är vi bortbjudna till Anders föräldrar på påsk/lunch/mojs! Det blir nice. Alla barnen är där och alla andra också ;P August sitter just nu och äter lunch och blir ledsen när han upptäcker att både varmrätten och efterrätten är slut! ^^


Mamma har fixat påskaktiga tulpanbuketter som hon ska sprida omkring sig, vårigt värre! Mkt påsk blire.




Frans chillar lite i solen

Ska hoppa in i duschen strax, utgång ikväll så jag lär väl åka direkt från Maud o Gunnar hem till Jossi så vi ska föööra lite där! De blir näjs! Jonko kanske också hänger på :)


Måste också bara säga att vi såg på 'Mamma Mia' igår och så måste jag tillägga att Meryl Streep är helt fantastisk som skådis, hon är ju fan lite i stil med att bli gillad lika mkt av mig som Jennifer Aniston! Hon väljer sjukt roliga filmroller och lyckas så bra med det hon väljer.

En sista grej, Angelina, här kommer till husfru-tip direkt från coachen!

- HÅLL KÄFTEN -

:D:D

Fanny

spring spring spring

1. Det är sååå himla tråkigt o springa.
- Jag tappade mina brallor o va tvungen o hålla i i dom när jag sprang.
- Musikmojen åker ur örona.
- Det är jobbigt.
- Det är feett tråkigt!

2. Det känns sjukt bra efteråt!

3. Min sjukt mätta mage (fylld med lax, ägg, potatis, lammstek, rotfruktsgratäng och rödvinssås) känns desto mer förtjänad!


Sprang först runt en kortis, kanske 10-15 min. Kom hem och gjorde 12x3 armhävningar omvartannat med 12x3 situps.

Lite duktig ändå!
Har övat fickparkering idag också


Fanny

låångfredag..!

min långfredag blir lång mest för att jag va uppe vid kvart över 6 imorse för o åka till Ågesta ;D Gick hur bra som helst o jobba och vi va sjukt snabba! Fick även finbesök i form av Sarah, som jag inte träffat sedan hon drog innan sommaren typ, skönt o se att hon lever! ;)

Hoppade nyss över till Jossan för o mata hennes mördarmaskin till kanin, den fick lite mat och friskt vatten så den överlever nog till imorn ^^


Jag ska fan börja träna, ordentligt! Typ.. sikta på en halvtimme (till att börja med!!) om dagen, och sedan se vart man hamnar, målet är ju en timme om dagen typ kanske 3-4 dagar i veckan. Ska nog satsa på o köpa en sån där stång man spänner upp i dörrkarmen, får ju feta armisar då iof.. men känns smidigt med en sån! ^^
Ska iaf börja med o kanske springa/cykla runt kvarteret och sen komma tillbaka för o köra lite snabba situps o sen andra styrke-grejs, sen göra de riktiga 'styrketräningen'. Sen är strechtingen det allra skönaste enligt mig, så den kmr finnas där! ;)



vet fan inte vad som händer mer idag, känner för o hitta på ngt men samtidigt är jag trött ^^ men ja, träna kmr jag hinna med iaf! Sticker kanske ut och hittar på ngt, det är ju trots allt fint vårväder ute! :D

Joel, Angelina och August kmr ikväll också! På lite påskmiddag! :)
Imorn får man äta påskisäggen!


Fanny

april april!

Sitter och tittar på Greys Anatomy och jag bara älskar o'Malley! Fy han är så söt och allt det där! Just i detta program håller hans pappa på o typ dö i cancer, och man tkr inte mindre om honom för det. Sen har man sett delar av resten av serien och man tkr inte mindre om honom då heller!


mot det muntrare ämnet; 1 April! I tidningen har jag idag sett åtminstone tre aprilskämt. Från SL as usual, denna gång - Vaccin ger smidigare SL-resa. De påstår att man fick en chip inplanterat i armen när man vaccinerade sig mot svininfluensan i höstas. Undra egentligen hur många som gick på det ^^ Ganska kul skämt dock! SF va också lite skojiga med sin nyhet om 3D linser, för alla som känner sig obekväma på dejten med 3D-glajjorna! ;) Dom gav en adress där man kunde köpa dessa linser, jag förstod ju nästan vad som skulle stå, men va ju tvungen o kolla ändå! Spana in www.sf.se/3d-linser 

Sedan va det Donken reklamannonsen - 'Nu tar vi bort osten från cheeseburgaren och lägger den på hamburgaren' Rätt kul det med ^^ men lite halvnörigt också! :D

Jag som tänkte redan i slutet på förra året att jag skulle komma på bra aprilskämt, men hur gick det med det? INTE ALLS..
fett tråkig jag är..


jag fick iaf tillbringa mestadelen av dagen i ledighet. Slutade redan vid 10 för det inte fanns nånting o göra, skulle eg. jobbat till 12, men så blidde det inte! Jag åkte hem till systeryster och hade med mig bulle och godis (måste man ju ha på påsken) och vi påskade oss lite! Pappa hämtade mig påvägen hem från jobbet och jag städade när jag kom hem so mamma bett mig och ja.. nu sitter jag och känner sympati för en påhittad rollfigur i en amerikansk serie! :)


Fanny

RSS 2.0