Filmtips

Måste bara nämna några superfilmer här.

Just nu nyss så såg vi Monsters Inc. Som såklart blir ett av mina filmtips idag. Inklusive extra-filmen 'på tråden' som är innan! Kärlek.

Sen har vi såklart, här kommer det; Ace Ventura. Båda två filmerna. Men just idag, specifikt tvåan. 'Galopperar igen'. :D

Sen måste jag nämna också som jag gjort innan, den fenomenala nya filmen med bl.a. Ryan Reynolds och Sandra Bullock - The Proposal. Fin film. Fin kille. Fin kropp.

'WHAT is that!?!?!'
'It's morning, ok!'


Slut på filmtips för idag. Har fler på lager, men låt det sjunka in.

Fanny

Överlevde i Glenns land

Har kommit hem från Götets borg och det va en mycket trevlig upplevelse!

En grundlig genomgång av vad som hände. ;)
Vi åkte hemifrån i söndags, första stopp var Ekuddens camping i Mariestad, det blev lite solning och umgänge på kvällen i form av kortspel... jag har nog aldrig plumpat så mycket på plump! Jag tror att jag plumpade 20/24 omgångar... och Jenny har nog aldrig plumpat så LITE på plump!

Måndagen åkte bil igen, ner till Göteborg. Med lite stopp på vägen. Bl.a. Ullared! B-e-s-v-i-k-e-l-s-e. Aldrig hade jag trott att det var ett hus stort som ett större IKEA fyllt med saker som hörde hemma på typ.. rusta?! Det vi hittade där var lite äldre filmer för lite bättre pris. Dock hittade vi lite grejer utanför 'IKEA'-huset. Bl.a. plånbok och nya silver-foppa.

Bodde på hotell mån-ons. Tisdagen blev det LISEBERG, vilket var något av höjdpunkten på resan! Jag och Jenny spenderade hela tisdagen där och favisen va Balder och Kanonen. Jenny var dock lite skeptisk till den sistnämde i början men sen älskade hon den, efter åkturen! Jag va bara glad hela tiden :D:D Sjukt nice! Jag trodde dock att det skulle vara större än det var, men vi lyckades ju slå ihjäl ganska många timmar där ändå ;) Trots det fick vi aldrig vinna på choklad-hjulet.. tusen pers som gick runt med tusen lådor med choklad. :s
På kvällen åt vi på ute i Göteborg tillsammans med mina päron, vilket var mycket trevligt då dagen turned out to be very sunny och själ-glädjande. (eget ord) XD

Jenny och jag stannade kvar i Götet tills våran bio började, 'The Proposal'. Vilken är en film jag rekomenderar för andra att se! :D

På onsdagen väntade hemfärd, vi stannade till och jag var på jobb-intervju på ett Islandshäst-stall som planerat, jättefint stall hade dom och fina hästar! Hade väldigt fin tanke om hästar och hur man håller dom. Jag hoppas på att jag gjorde gott intryck, vilket jag tror, för på onsdag åker jag tillbaka till dom och provjobbar i några dagar! :D FY va underbart det känns! Får se då om dom vill behålla mig :)
Med ett par stopp på vägen hem så var vi hemma ca 11 igårkväll.

Näe, det va en lyckad resa ;) Göteborg är en.. tillfredsställande plats på jorden, jag säger bara - Dialekten.


Sitter nu och ser på den tredje filmen för idag. Vi inhandlade en del under trippen ;) Närmare 8 st.

Edward Scissorhands
En prinsessasdagbok 2
och nu, Ace Ventura, tvåan. Jim Carrey...

Kärlek i mitt hjärta, kan han bara sluta vara så klockren.

Bror och flickvän och bebi kommer senare idag, imorn är det ju Matildas burthdäj! Och för upplysningens skull så har hon lärt sig gå!! :D:D Fina tjejen! Hon ska få finaste presenterna av mig! <3 Jenny och mamma inräknade i den ena :)

hörs senare,
Bilder från resan kmr senare :)
Fanny



 


Ny header (a)

hehe, jag *host* VI lyckades hitta nya brushes till ps och ja.. we ended up creating headers. Hoppas dom som ser den tkr om mitt första försök, jag gillar den :D Spana in Jennys fina också (jjennystarfighter.blogg.se).

Idag är det åka-iväg-till-Götet-dagen! :D Jenny har resfeber, rätt åt henne ^^ Jag ska försöka läsa i bilen, går bra fram i bilen men bak vette fan. Fick ju inte hinna med o läsa om min lille Edward och min lille Jacob igår.. *sad eye*

Ska iaf på jobbintervjun också! *hoppashoppas*



Hemkomst onsdag kväll
Antal inkommande blogg-inlägg: Noll
Antal roliga, mysiga, najs-dagar: Tusen

Fanny

Världens roligaste!

Jag undrar bara om detta är en unge som bara kommer att bringa glädje i våra hjärtan, eller SPRINGA in glädje! Så länge inte dörrkarmen är i vägen...




Jenny är här, ska till Götet och alla Glenns imorn. :)

Måste bara säga att det roligaste jag någonsin har sett i hela mitt liv finns där upp, SE DEN!
/ Jäni

Fanny

Cyklat som en jävel

Nu har jag nästan precis kommit hem från cyklingen hem till syster! Jobbigt var det... 8,3km långt, ganska så uttröttande med tanke på att det finns några ÄRKEbackar på vägen!

Strechade - ben, höft och mage när jag kom fram. Fick mig en liten snabbdusch också ;)

Matilda va sköning som vanligt, så vi lekte lite.


Fanny

Dreambike

Igår vart vi bortbjudna hem till min sisssster! Gott var det, som alltid. Och Matilda va söt som vanligt, AHHA jag har VÄLRDENS roligaste film på henne! ^^
Men först ska måste jag bara berätta att jag drömde jättejobbigt, Matilda och jag va på Ågesta och jag fick leta efter Matilda i hela stallet vilket Linda Ekerlund av alla människor hjälpte mig med. Och så missade vi 833an, vilket var väldigt frustrerande, vi skulle precis börja gå till 742an när mamma väckte mig, så de va tur att jag inte hann gå, det hade vart jobbigt ^^

Jag måste tyvärr göra er besvikna o säga att den roligaste filmen ever, inte går att hitta.. fan. Jag ska försöka sen igen, men nu ska jag klä på mig och sen ta med mig cykeln hem till Lina! Cykla, cykla till Handen! :) Bra motion!

Fanny

Jobba i Göteborg?!

FY fan va nice! :D Ett islandshäst-stall i Göteborg är intressearade av mig! Dom vill träffa mig, och eftersom vi ska till Göteborg nu nästa vecka så passar jag på att titta in! :D Han gillade att mina föräldrar skulle med! ;) Vi drar inga förhastade slutsatser, det skulle bara göra en besviken, men vi hoppas! :)


Ska ev. plocka bär i skogen med min syster och mamma idag ^^ haha, får se. Vi är bjudna på invigningsfest av deras nya altan som är precis färdigbyggd. Grill-partiie! ;)

Fotade på morgonen, blött överallt  ;)


  

 


Nu ska jag typ plocka ur disken och sen drar vi nog till syrran

Ha det fint
Fanny

Mamma för 1,5h

Såhär lat kan jag vara dessa dagar nu.. för det händer i-n-g-e-n-t-i-n-g

Det blir förstås vad man gör det till, det nekar jag aldrig till, me jag är ju så sjukt trött hela tiden. Jag vill få ett jobb som jag kan engagera mig i. Jag söker, såklart, men det är inte så lätt. Jag söker också medryttarhäst, som jag kan ägna lite tid åt. Har hittat några och tagit kontakt, men inget som varit fullt bra. Vill gärna ha ngt som man kan jobba på som inte är perfekt från början.


Passade Matilda idag, när syster och mamma klev i sina gummistövlar och gick ut i skogen. Vi gick på prommis en stund och Matilda somnade, vi gick tillbaka och hon sov typ tills Lina kom hem ^^ Så mycket fick jag träna på mina mamma-kunskaper idag!

Svängde förbi Farsta idag innan vi åkte till Ågesta och hämtade min cykel. Hittade en tröja på Gina som jag inhandlade med det jag hade kvar av mitt presentkort. :) Jag köpte också en keyfinder, som ska beepa när man visslar. Jag kan ju säga att det va inte enda ggn den beepade.. den funkar alldeles för bra och piper på mest hela tiden! Får se om man kan hitta nån annan form av keyfinder ^^ denna kostade trots allt bara 50 kr.

Övningskört har jag gjort idag, jag gör fasen framsteg varje gång ;) yeah! Och ja, vi handlade på willys, det som är bra med det stället är att dom har melongodisen.. <3

Alltid samma blandning i min godispåse just nu (:

Fanny

Dagens

Jag har just avklarat dagens träningspass.

Matilda kom hit med sin mamma förut idag, och vi åkte till farsta o shoppade o lite så bl.a. Berättar lite mer om det sen.

Jag tog med mig Matilda ut på promenad i vagnen, för hon skulle sova. Vi gick raskt i ca 1,5km, jag la henne ner innan jag vände tillbaka och så somnade hon nästan direkt. Hon låtsades bara vara pigg som vanligt. Så totalt gick vi ca 3km, skogsstig typ. Men som går bra o köra vagn på.

Sen kom jag tillbaka och gjorde mina:

Situps - 20x3. Varav en av omgånagrna stanna halvvägs upp och vrida höger-vänster.
Armhäv. - 20x3. På knä.
Rumplyft - 20x3. Ligger på rygg med böjda knän, lyfter upp rumpan genom att spänna den och undersida lår, och så långsamtner igen.

Helkroppsstreching.
+ 3km rask promenad.

Fanny


Jag har en plan

Som jag skrev i förra inlägget(för att vara lite tjatig), så gjorde jag:
15x3 situps

15x3 armhävningar, på knä.

Sen streching, helkroppsstrech.


Men jag kom på att jag ville berätta att jag hittat mina nycklar till cykeln och att jag tänker hämta upp den på Ågesta imorn med min käre syster, för att sedna åka till farsta och inhandla nått fint. Och sen tänkte jag cykla hem därifrån. En sträcka på ca 6,5 km (detta är bilvägen, en bilresa tar ca 10 min).

Ska försöka mig på träning imorn också, för att komma igång ordentligt med rutinerna, inte för att det är otroligt jobbig träning för tillfället, men rutin på det är bra, då kan man bara utöka sen! Det gäller att komma igång liksom!

Ledsen för de två inläggen med så kort tid emellan. Lite drygt.
Fanny

promenad med gammal goding

Kom just hem från promenix med gamle veteranen Johanna :D Hur mycisgt som helst, jag tror vi har gått runt i typ 1,5 timme nu.. sen tog det en stund för mig o gå hem också ;) Näe, men det va hur mysigt som helst, vi har pratat om mycket! Det kommer att gå bra för henne i livet, det vet jag! Och jag hoppas att jag får dela det lite med henne ;)

Jag har chillat rätt mkt idag, Matilda kom förbi och ta hej och duschade med mig, hon tyckte det såg mycket mysigt ut när jag skulle göra hårinpackning och jag satte på vattnet. XD

- ADAAAA!!!!

Hon älskar vatten :)


Alltså, jag ser på nått rätt så sjukt program. 'Sex Education', det visas snoppar hej vilt i tv-rutan och pratar om flens. Nu sitter och och pratar om sin fertilitet och hur ofta hon ska ha sex för att öka chansen för barn. Det sjukaste är nog att jag fortfarande inte bytt kanal trots att det just var reklam-paus! ^^



Ja, jag har faktiskt tränat idag också!

15x3 situps, jag kommer öka till 20-25 nästa gång tror jag. Men upprepning är bra för muskelbyggande, så hellre färre - många ggr.

15x3 armhävningar, på knä.

Sen streching, helkroppsstrech. Allt detta tog nog mindre än en halvtimme denna gång. Ska ta tid nästa gång. Jag kommer iaf inte kunna skylla på att det tar tid ändå!


Jag är SÅÅÅ sjukt sugen på att skaffa hund, eller typ foderhäst ev. egen häst. Jag vet inte vilket som är mest omöjligt. Så fort jag får syn på en liten fyrbent så växer mamman i mig, jag vill ta mig an djuret och ta hand om det som om det vore mitt eget barn! Fan, jag börjar bli gammal! Någon gång i mitt liv kommer jag att ha båda dessa, det känns iaf bra!

Favvisarna är amstaff, tollare, kombinationen labradorretriver/golden retriver, och andra blandisar i samma strl.

Imorn kommer jag att beskriva hur våran semesterevcka ser ut nästa vecka! Jag kan ju säga att det iaf kommer att innehålla Göteborg och Liseberg! :D


Fanny

En av många i mörkret

Ja, det va jag när jag satt där i mörkret och betraktade den allt mer snygge Radcliffe. Han blir bara snyggare och snyggare för varje Potter-film som kommer, enligt mig :) FIlmen va bra. Mer än bra. Men spänningen, dom finns i böckerna, går inte att jämföra! Spänningen lyste med sin frånvaro i filmen, vilket var tråkigt, annars var den återspeglad ganska så bra faktiskt!

En liten tripp till förhoppningsvis Göteborg med mamsen och papsen är planerad, och resten av planen är att Jenny ska följa med. Tanken är att vi skulle besöka Liseberg tsm (mamma och pappa är inte så stora fans av berg- och dalbanor! Men ja, Jenny kanske inte kan följa med, lite problem hit och dit, behöver itne gå in på detaljer.. jag skulle bara tycka att den suger som en jävel om jag skulle åka iväg själv med mami o papi. Isf tar jag cykeln och Jenny och drar iväg ngnstans själv.


Jag vill börja måla. Oljefärg på canvas, eller pappa säger att jag borde måla med akrylfärg i början.. 'det är lättare'. Jaja, kan väl inte vara så svårt tänker jag, men det är tydligen billigare med den 'lättare färgen'

Ska läsa lite nu, 'ljudet av ditt hjärta'. Mamma o pappa tittar på Morden i Midsummer, inte så ovanligt faktiskt. ;)

Fanny

Bloood, svÄtt o tÅrar!

Ja, nu har jag faktiskt gjort nästan allt för idag.

Träningen avklarade jag nu precis, ser på en skön film på kanal 9 som underhöll mig samtidigt.

Ok, träningen. Min kropp brukar vara ganska bra ¨på att hålla sig i form utan någon vidare ansträngning, men nu när jag.. *host* blir äldre, måste man ju börja tänka. Man vill ju se snygg ut vid 50 också liksom ;) Jag kör inget vidare stenhårt program, iaf inte nu i början.

jag upprepar från föregående inlägg, min fot är inte hel och jag vill att den ska vara så jag väntar med den träningen tills vidare. Jag håller igång ändå.
ca 30 min träning.
12x3 situps
- först helt traditionella 12x1. 12x2 Halvvägs upp stannar jag och vrider mig åt båda hållen. En gång åt varje håll, upprepar 12 ggr. Går ner, gör sedan samma sak igen.

12x3 Armhävningar -Helt traditionella upp fort och ner långsamt

Sedan strechade jag. Baksida lår, höft, vad, magen (sida och mitt på), nacke, skuldror. Ja, det mesta på kroppen. Jag tror att styrkan inte är det viktgaste för själva formen, utan hur.. utstrechad den är. XD Tolka hur du vill.




För att inte dryga och lägga in ett till inlägg bara för att skriva om dagens flera händelser så skriver jag nu.

Jag tog tag i mitt sölande efter förra inlägget, och började plocka i mitt rum.. insåg att min garderob såg ut som skit och satte igång med att vika om alla kläder i den. Sorterade ut dom som va fula och äckliga så dom kunde dra. En kasse tog jag bort. Bytte vatten på fesken. Spelade faktiskt lite Sims 2 sen. Efter det kom pappa och sa att han kunde behöva ilte hjälp med o måla hus. Så det gjorde jag. Nu sitter jag här, med magen full av Tahi-mat (som jag övningskörde o hämtade) och Ben&Jerrys, och händerna fulla av vit paint. Ser fortf på den där filmen som när jag tränade, Hope Springs. Med Colin Firth, Mark Darcy-killen. Ganska bra faktiskt, lite komisk.

Dagens toppen och botten blir nog bara tråk då det itne hänt så mkt av intresse ;)

Fanny

Planerna för dagen

Nu ska jag börja med att städa mitt rum, sedan ska jag försöka utföra mitt träningsprogram (med ben-träningen utesluten då min fot inte ännu fungerar som den ska), hittar jag min cykelnyckel (till cykeln som fortfarande står på Ågesta) så ska jag ta och cykla till Farsta o använda upp resten av mitt presentkort på Gina. Sen blir det beställning av Harry Potter! :D hihi, imorn blire :) Mamma vill gå när det regnar ^^

Råkade hamna med näsan i 'Ljudet av ditt hjärta' Nu på morgonen. (a) Dock är den inte lika intensivt bra i början som tvåan.

Fanny

Fix o trix

Jag har fixat lite, har inte riktigt förstått grejen med o ha olika kategorier i en blogg. Men har kommit på att det kanske kan underlätta för den som kanske läser att hitta det den vill läsa om ;)

Jag har tre kategorier,

Mångt om månget - Mycker information om många saker. Diverse händelser och tankar kring saker och ting. En ganska vardaglig kategori men som även kan bli lite lätt spännande och humoristisk ;) Beroende på vad man själv finner amusing!

Fysträning - Jag tränar.. lite mindre än halvhjärtat satt igång med träning för mig själv. Jag och min syster tränade två ggr i veckan på gym förut, men gymkortet gick ut och vi har inte haft (eller jag har inte) pengar att skaffa ett nytt. Jag har ett program som jag ska försöka följa, och hoppas att pressen ökar lite i och med att offentliggöra den via bloggen. ;) 

Agera fotograf - Jag har ett intresse för foto. Som växer sig större. Det kan bli lite långtråkigt med hästbilder (då de oftast blir offer för min kameralins) och andra kanske uttröttande bilder, så länge man inte gillar dem. Jag är inget foto-ess, men det är kanske inte huvudsaken. :)


Igår kom Matilda, min syster och Anders (sambo) hem från långtbortistan. Pappa ville testa o grilla entrecote och passade på att bjuda hem dom. Vilket var mkt positivt! FIck höra av syrran att Matilda under semesterdagarna tagit sina allra första steg utan stöd från ngt håll! :D Flera steg tog hon! Även nu stajlade hon för oss och stapplade några steg för oss! Stor tjej!

Maten va god, bra gjort. Och kvällen va nice. Anders o Lina åkte precis hem och tog fåglarna som vi passat åt dom med sig. (: (Jenny dom va roligare när du inte va med och stog i mitt rum, dom tycker du är scary)

Jag och Matidla lekte lite med stenarna. Eller.. jag lekte, Matilda åt dom..
 


Dagens botten - Måste nog bli då jag upptäckte att när jag anlände till årstaberg med tväran så fick jag veta att jag skulle få vänta i ca 25 minuter på tåget mog VH.. Hade ingen bok med mig.. (jag som precis fått tag på trean i pocket) hade inte heller 'Marley och jag' eller hörlurar med mig heller..

Dagens toppen - Helt klart att få träffa syrran o co! Få se Matilda ta sina stapplande steg :)

Fanny

I'm on my way

I'm on my way back home nu. Hem till mitt kära Sverigeröda hus som jag själv varit med att måla om. Iaf en vägg..

Nåväl, ska åka typ nu hem från Jenny, väntar bara på att orken ska komma :) Blir iaf hämtad i skogås av min käre far :)



Ska se om Joss vill hitta på ngt idag.. vore ju kul eftersom allt hon tänker på är sin trebente vän.. (nej då jag är inte svartis). Vill ta hennes hundisar och henne ut på en prommis o tala lite bara :) Hoppas she agrees!

Ha det fint!

Fanny

Jennys födelsedag

Idag var det Jennys födelsedag! Hon fyller 17 år idag och vi firade henne med tårta, present, mini-golf (vi skulle badat men vädret ville vara mulet så det kändes inte så kul. Vi fikade efter golfen (som jag för övrigt förlorade och Jennys mamma vann..) Det va enligt mig, en chill dag som födelsedag! :D 

Vi glodde på film sen när vi kom hem, först Jurassic Park 3 som vi inte sett på 1000 år och var på VHS!!!! haha, jag dog på kvaliten! Det va det roligaste på länge :) Sen gick vi över till Jennys grannar som båda gay-boysen tyckte Jake Gyllenhaal är snygg som en jävel i Donnie Darko! Jag tyckte det va roligt och kunde inte annat än hålla med!

Efter andra filmen (She's the man) så gick vi ut och fotade

 

Så, nu har Jenny blivit arg för en.. kanske två av bilderna, då är man klar med uppläggningen :D

Imorn åker Jenny o co till Rättvik, och vi blir kvar här (jag och mina löss) 

Nu kom vi in på ngt äckligt.. jag vill göra dagens botten och dagens toppen. Ny idé, börjar idag. Fan va kul det ska bli.

Dagens BOTTEN (bäst o börja med det dåliga)
Munskölj med läskeblask och andra söta drycker.
fy. det är så vidrigt. Tänk på en astörstig människa, tar sig en välförtjänst klunk av en iskall Fanta Exotic Thrill. 'Aaaaaah' tänker man och njuter i dennes läge. MEN! Människan sväljer aldrig, den fyller ist munnen med denna karies-blandning. In i varje liten vrå mellan sina tänder och i resten av sin mun. Och sväljer sedan. Fy.

Dagens TOPPEN
Få två slag på mini-golf. Sjua efter sjua skrevs på hål efter hål under mitt namn. Aldrig hade jag trott att det skulle vara så svårt att skjuta en liten boll på en 10 meter lång bana med några klossar i vägen. Helt sjukt. Men när bollen slutligen rullar min väg blir man så nöjd så nöjd!

Fanny

En liten storasyster

Sitter och tuggar naturgodis och ser halvhjärtat på en halvbra amerikansk drama på kanal 5. Jag hamnar i djupa tankar. Jag kommer och tänka på Matilda (min systerdotter som snart fyller ett år), som i januari (om allt går enligt planerna) blir storasyster. För två år sen var 'allt som vanligt'.

Jag var halvnördig i skolan, min syrra bodde med sin sambo i villa i Haninge och var nästan alltid tillgänglig. Min bror pluggade på universitet på Gotland där han också bodde med sin flickvän. Allt var frid och fröjd. Vi visste inte ens att min syster försökte skaffa barn. Att dom ville ha barn någon gång visste vi, men inte när, var eller vart. Vi fick veta att de försökt i ca1,5 år att få barn och de funderar på att prova andra alternativ (vilka behöver vi inte gå in på, inte så viktigt i sammanhanget). Men som i ett vingslag så är hon gravid på något magiskt vis. Och 9 månader senare, den 31 Juli, föds Matilda på Huddinge sjukhus. Någon gång vid 5 på morgonen. Allt förändrades, inte till det sämre (som jag hade trott) utan till det bättre. Jag fattade inte direkt vad somhänt eg, eller vad det innebar. Jag reagerade väl lite som ett barn, rädd att bli utanför. Det tog faktiskt månader innan jag riktigt kände att hon fanns till, och att jag faktiskt älskade henne. Det är inte det att jag inte tyckte om henne, jag gladdes över att hon fanns, jag förstog det bara inte.

Lite senare, ganska exakt 18 Mars kom också min brorson. August. Han föddes på ett sjukhus på Gotland. Han lyckades också förändra tillvaron för hela våran familj. Honom har jag nog inte riktigt förstått att han finns till ännu, jag träffar inte honom så ofta. Kanske pga honom, de bor nu i Norrköping och det är inte en tripp man gör kanske varje helg. Men jag kommer utan tvekan att känna kärleken till honom också.


Idag, och sedan en tid tillbaka, så vet vi att Matilda ska få ett syskon. Trots att jag blev tårögd när Lina berättade att hon var gravid igen så känner jag lite samma sak. Jag älskar Matilda sjukt mycket och jag kan knappt vänta på att hon ska växa sig större, börja gå och i och emd det få fler möjligheter att sätta sprätt på allas vardag. Jag kommer antagligen älska den ungen minst lika mycket, jag känner mig bara inte klar att lära känna Matilda än. Ungefär så känns det.

Tiden går och saker och ting förändras, det är så sjukt. Jag får liksom aldrig tillbaka den tillvaron jag hade när t.ex. mina syskon bodde hemma, eller när de inte hade barn eller flick- och pojkvönner att tänka på. Dock kommer antagligen tillvaron att vara minst lika bra. Detta är bara ett tydligen tecken på att tiden går och även jag åldras.

Fundera på det.


Fanny


Den dagen då solen ville skina

Idag vaknade jag och Jenny och vi spanade ut genom fönstret, sol som en jävel såg det ut att bli hela dagen! :D <3 Vi latade oss en stund och sen duschade vi, åkte till stallet och fotade :) Det va sjukt mysigt, vi upptäckte också att det kommit två nya trotjänare till flocken. Ett sto, typ c-ponny, som tydligen heter Buddah (stackarn)! Och sedan en liten russvalack. (: Skitsöt!

Lite från idag


  



Ja, mycket hästar är det, jag bara önskar faktiskt att jag fick jobba med dom, det är det jag är mest inne på just nu, arbeta med djur. Och förhoppningsvis så fungerar mitt blivande. okej, jag säger det.

Jag har en kompis som har en kompis ( ^^ ) som har jobbat på Island, och denna människa mejlade dessa människor för min skull för att se om de behöver någon hjälp med sin fårfarm! Och det ville dom, för på hösten samlar de nämligen ihop sina får för att titta till dom osv. vad vet jag. Och till detta ville de ha hjälp från mig! Jag skulle isf ridandes på islandshäst fösa valla får. Detta lät så sjukt kul! Det är inte särskilt mycket pengar inblandat men jag känner mig ändå ganska villig att åka! Detta har gått ganska långt och jag har god kontakt med familjen, jag måste bara förstå vartifrån jag ska få mina pengar till flygbiljetten. Det ordnar sig alltid.

Jag sitter och tittar på AFV, alltid nånting som är så SJUKT kul så man garvar som en jävel! :D Man kan bara älska det helt enkelt!

Fanny

Chilldag - och hestbilder

Idag har dagen varit chill! Vi vaknade (jag och Jenny) och gick upp o gjorde frukost och sen såg på 'Släkten är värst' i sängen :), sen spelade vi lite Sims 2, (a) sen drog Jenny iväg för o leka med sin bror som ville ha uppmärksamhet! ^^ Det slutade med att dom såg Harry Potter som jag är tvungen o vänta på för min syster inte är hemma.. Men hon gillade den som en jävel tydligen och det va ju bra! Hon gör alltid narr av mitt Potter-intresse ^^

Nu kommer lite bilder som jag tog på pånisarna i hagen och hundarna på Ågesta. Det blev ett ganska så bra resultat! :)



  



  



 

Fanny


en kortis

Nu skriver jag lite kort.

Och så hände  detta.

Sigge ligger på skrivaren och sover. Lyfter plötsligt upp huvudet och börjar smaska. Han går ner.
Nåväl tänkte vi och tyckte han va lite äcklig som antagligen dregglat så han va tvungen o slicka upp det. Vilket inte hade varit otänkbart.

Men fel hade vi. Efter en sekund nere på nedervåningen så hör vi Sigge hulka, och jag förstår precis vad som komma skall.
- Sigge kräks. Nu kräks han. Säger jag. och tänker nu är han klar. xD men så blir han mer kräkig i sina ljudeffekter och jag går ner för att titta till honom. En fin hög har han lagt på hallmattan.

Fixar så att allt kräks är borta och slänger ut katten som i ett försök att fräsa åt mig när jag puttade ut honom kräks ännu mer. Stackarn..

Går in till mami o papi som kollar på tv, sätter upp benet på fotöljen för o strecha ut, som jag spontan gör ibland faktiskt då mitt högerben är moje, och upptäcker fasansfullt och utropar.
- Det är kräks på mitt ben. Det är kräks på mitt ben.

fy.

Fanny

Fotograf-time

Vi fotade som sagt, och nu kommer lite bilder! :)

Det va ingen höjdargång denna ggn, det va lite argt. Men det blev några fina

Dom på mig är fotade av Jenny och vise versa ;)


  


Fanny

Energy on it's way

Jenny är påväg hit, med lite energi hoppas jag ;) är lite småseg såhär på eftermiddagen. Vi ska fota! :D Jag delar säkert med mig av resultatet senare idag.

Imorn har Harry Potter premiär i Sverige, jag är fett sugen på o se! Men min käre syster är i Norrland och kan inte titta med mig och mina päron och Jenny, det är lite av en tradition av min familj o se den tsm ;) Läste ju alla böckerna när jag va litet kid, med mamma osv. Töntigt men sant :D

Nu ska jag hoppa in i duschen, när jag målade huset idag började det plötsligt störtregna och vi va tvugna o täcka allting med presenning, men vi hann bli rätt blöta ändå.. och måliga, och ännu mer blöta!

Fanny

Different events

Det var ett par dagar sen jag skrev..
Jag och Jenny var iväg till Ågesta för att kolla hur långt dom kommit med bygget från förra ggn vi va där (en dryg vecka sen ) och dom har fan kommit långt! :D

Klubbis börjar försvinna, rampen och taket ovanför den är gone.
Fönstrena är utplockade och jag antar att det bara är en tidsfråga innan dom river hela.



Hela lilla ridhuset är borta, också är utestallet och hästisspiltorna, hästisrum och allt som fanns fram till skjutdörren mellan stora stallet och ut till stora ridhuset!


I lördags ringde också tvinsen och ville hitte på ngt, dom kom hit med glass o grejer och vi hade det mys här! :D Vi bakade bl.a. mitt i natten, som till slut blev brända när vi stoppat in dom igen i ugnen när den inte hade hunit värma upp sig igen. Sov mys i mamma o pappas säng och gick upp tidigt på söndagen (8.00) för det var ju DOP på g! :D

Fixade och donade till allt som skulle hända innan dopet, Lina kom och lämnade fåglar och hämtade mig och det bar av till Norrköping där vi skulle bevittna Augusts döpelse.
Jag, ärad som jag är, fick vara Augusts andre Gudmor! Inte för att jag är så gudig av mig men kanske kan lära honom ett o annat och vara en bra förebild ändå ;) Jag är egentligen hans Gudfar då Angelinas syster, Rebecka, fick vara Gudmor, så jag fick ta tag i situationen och sedan dess är jag mannen i förhållandet. ;) Vi har planer för lille August ska ni veta, allt kommer att ordna sig! :)


 
  

Mamma är det som har fotat bilderna, ursäkta därför vissa konsiga vinklar och skärpa m.m ;)
Dopet var fint, lättsamt och inte alls så stelt, jag läste en liten text som jag klarade av galant ;) Rebecka och hennes kompis sjöng, som gudar sjöng dom. Fan, jag vill också kunna sjunga som dom! Det var så fint!

Lill-prinsen somnade mitt under 'akten' och gnydde bara lite när han fick vatten på huvudet! XD Den lilla sötnosen, det blir alltmer påtagligt att han finns till och att han är min brors son. Det är klart jag hajat innan, men det börjar liksom komma till mig :)

Jag vill också ge lite uppmärksamhet till det andra hjärtegullet som finns till nu för tiden. Om några veckor fyller Matilda ett år och det är bara en tidsfråga innan hon kommer örna runt på två ben och komma bort o allt vad dom små liven kan hitta på. Jag vill bara säga att jag älskar henne otroligt mycket och jag minns när jag viskade i hennes lilla öra när hon sov i min famn på kräftfisket förra året, att jag alltid skulle finnas här för henne, det står jag fast vid! :) Det måste hon veta så fort hon förstår vad det innebär :)


Lilla Skorven (:

Jag är fett intresserad av vad hon och August har för planer med just sina liv ! :)
Fanny

Lonley night med pal

Mina päron har stuckit till Norrköping för o fixa inför dopet på söndag! Jag kommer dit med syster på söndag, Kattis måste få mat! :)

Idag va vi på Kolmården, MATILDAS FÖRSTA BESÖK DÄR. She enjoyed it actually! :D Hon tyckte det va roligast o klappa geten och se på delfinshowen (när dom inte pratade och va tråkiga, plasket va kul ^^ ) Det va dock ingen järv ute som ville synas.. det tyckte Anders va synd..

Bild från mitt förra Kolmårdenbesök

tajgärn


Nu är jag och Jenny alone at home för att ta hand om hus och mus.

Imorn köper vi växter till akvariet, kollar hur långt Ågesta har kommit och har grillmys för alla som vill på kvällen ;)

PÖSS
Fanny

med kärlek på menyn

Kärlek på dne här JÄVLA låten, kärlek kärlek kärlek. Och på filmen jag hittade den i! Donnie Darko såklart!

Dock fanns den inte i bra om den inte va live, men njut ändå, tack!


OBS, Johanna.. när jag hör din röst

Fanny

En riktig staddag

Hej och hå trött som få!

Har shoppa med Jenny idag i stan, hittade dopklädnad! :D En lång skjort-moj med knappar och lite grejs, köpte linne, t-shirt och sjal också. Säkert nå mer som jag inte minns ^^ Åt på Sandys gjorde vi också! :D <3 gott gott gott

Jag blir alltid trött som en jävel när jag springer runt på stan, men nu får jag sitta ner och vara glad. Snart äta B&J glass, KÄRLEK!

Har knappt hunnit läsa ngt idag, men vi ska göra det nu (a) :) Jag har nog aldrig läst en bok så fort, sen jag började med tvåan (i förrgår typ) så har jag fan läst MER än halva! Har ALDRIG hänt förut, läser som en snigel, inga löss här inte!

Jag har en lite suprise också.. MEN DEN FÅR VÄNTA! :D Det kommer att bli SÅ kul säger jag bara, och det blir inte i detta land! Ska bara se till att allt blir fastställt sen får offentligheten veta!


Kom på en händelse som hände i Rättvik, hos hestarna hos Jennys granne.
*kliva kliva, KLOFSA*
euuuw!
*ägaren ser* - jaa, det där är Zebs... sperma skulle man kunna säga!

så ligger världens jävla satts på gårdplan som jag luckades trampa i med Johans glansiga gummisötvlar. Ganska komiskt! Jag har alltså provat på hur det är att kliva i Hästsperma! :)

Fanny

skrapa skrapa, slipa slipa, köpa feesk

Jag gick upp, tidigt som en JÄVEL, (06.45) trött som en pinne. Men gick upp utan att snooza en enda gång! Jag gick upp, bredde matt en tomat&timjan-macka med smör och la på skinka, och mjölk, tog motvilligt en tugga (hur god mackan än är så är frukost jävligt äckligt just nu). Ställde frullen på handfatet och gick in i duschen, duschade, fick svar från SysterLina att det blir inget Norrköping och Kolmården idag, det regnade som om gud aldrig kissat förr.

så vi skulle köpa fisk med Anders ist, lite senare, använda hans 'presentkort' :) Jag hjälpte pappa o skrapa husväggen, sen slipa med slipmaskin, det va faktiskt ganska kul! :D Jag är feta byggarbetaren nu, hårding fan! Klättra upp och ner för ställningen för o hämta massa viktiga saker och utföra viktiga utföranden på väggen!

Anders och Lina och Matilda kom och hämtade mig i skogås, övningskörde upp dit (jag parkade helt själv och bra! :D) och vi åkte in till stan, till Fridhemsplan. Han köpte sex små tetror som va röda, minns inte va dom hette, dom va små och rödaktiga och va tydligen dom minsta av tetror. Söta va dom! :D kosta 26kr st ;) Sen åkte vi till Brommas feskaffär, den va SJUKT stor i fisktanke! Shit, allt fanns typ, salt-och-sötvatten feskar och MASSA olika. det fanns DVÄRGKULFISKEN! :D Den roligaste fisken i hela världshistorien. Men tydligen är dom så otroligt arga att dom typ äter upp sig själva när dom är en fisk i ett akvarium XD Sen fanns HUMLAFISK! Jag blev kär, en liiiten fesk med svarta och gula ränder! Lina sa att jag skulle önska mig när jag fyller år ;) Fina exemplar vill man ha :)

Näe va långt det blidde, nu ska jag fika jordebär med syster, lina och östen o resten

Fanny

Hej, min älskling!

Det är standard-frasen när jag ser min rödpälsade familjemedlem. Han tror nog mer på att han heter det än Frasse. Jag älskar honom bara ännu mer när mamma berättar om nattens händelser när hon väcker mig.

En katthistoria
Sigge hade fångat en mus, på natten. Pappa va tydligen upp och jagade ut katt och mus 1000 timmar. ^^ Tosse-katt. Alltid ska han leka med maten. Nåväl. På morgonen, mamma tyckte det va lite konstigt att Frans satt och glodde blindt på spisen och spana och spana hur länge som helst. Hon blev misstänksam, och drog ut spisen ngt och spanade hon också.

Bakom spisen sitter en liten krabat med svarta pärlögon och stirrar vettskrämd tillbaka på henne! Rädd som en sten sitter han som fastspikad i golvet.

Pappa kommer och hjälper mamma o få ut spisen ännu mer, vem vill ha ett mus hus i huset?! Han kan ju hitte på vad som helst! Musen blir rädd. Frasse som inte gett sig sitter fortfarande kvar och spanar med jaktinstinkterna på helspänn!

*spana, spana, spana*

Musen slår på överlevnadshormonerna och adrenalinet pumpar i dess ådror. Han springer några steg, tar satts, och hoppar i en jämn båge över Frans-fan. Som i sin tur blir her överrumplad och skräckslagen så att han tar till flyktutvägen för att undkomma det dödliga som just hänt! Han springer skrämd iväg med svansen mellan bena och går ut igenom dörren och syns inte längre till.

Musen kom inte undan som Frans, han fångades in av de äkta jägarna kallad människan. Med två odugliga katter i hemmet måste man kunna ta över. Och jag ser framför mig Sigge ligga på käkabordet på mammas nytvättade och nystrukna vita duk och titta på med halvöppna ögon och puffiga kinder.

Men Frans, han ligger mig varmt om hjärtat trots sådana händelser, vi kämpar på han och jag. Vandrar rädda genom livet. :)

Fanny

skrapa skrapa litet hus

Idag har jag hjälpt pappa med huset, har skrapat som små jävlar och haft fula syremaskar på oss! :D OBS! Ej sådana maskar som lever i jorden och bryter ner onedbrutet material, utan såna som skyddar än från att andas in farliga ämnen, som finns i tex färg. ;)

Måste vänta på att väggen ska torka nu, (det har regnat) så vi kan borsta av med stålborste? ^^ jag är glad att det bara är en vägg och att jag va för liten fr att hjälpa sist vi målade om typ hela huset XD haha

igår inhandlade jag två linnen :)
dom ser lite stora ut, ville ha dom så ;)
 
Det blå från H&M Divided och den beigea från Monki (:


Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!
Fanny

Hur kul är de då?! JÄTTEKUL!

Hur kul är det inte att va på Ice Age 3 3D med syrran och ha UltraMegaFula brillor på sig! :D Och filmen va KANON, jag älskade den! Alldeles min stil! 3Dn trodde man skullevara ful men den va helt ok, bättre än förväntningarna liksom!

HUR kul är det inte att andas helium och filma och ploja samtidigt!??! HUR kul som helst! :D:D




HUR kul är det inte att jag faktiskt blivit.. kär i Edward Culle. BOKEN OBS OBS OBS, ja är inte besatt av film-Cullen ;) Jag har snart läst ut första och är rädd att jag inte kommer att kunna sluta förän jag läst alla de fyra. Förlåt världen och alla mina värdigheter, men man blit kär. Kär som i kärlek, kär I kärleken! :) haha :D MOJE

Nåväl, jag ska lägga mig och läsa ut första i serien i min sköööna säng, och sen.. kanske börja på tvåan. Imorn ska jag hjälpa pappa, måla måla vägg vägg, få peng peng! Onsdag, Kolmården med Matilda! Känner mig ju hemma där nu ;) Kan ge dom en guidad personlig visning runt jö ;) Hittar som i egen ficka. Torsdag Grönan för att gå in dyrt, skaffa tröja dyrt och sedan få TOBBE TROLLKARLS AUTOGRAF! <3<3<3

'Snälla Tobbe Trollkarl, kan du trolla bort min...!'

*Gå fram till sammaårig tjej med sådan tröja*
*klappa på armen*
'Hej! Vart har ni skaffat dom där ultra-coola tröjorna?!'

Fanny

Systermys-dag idag!

Min syster och jag kände att det var dags för en syster-dag just idag! Så vi kirrade en, ska iväg till Farsta och röntga min fot och sen så drar vi in till staden :) Ska se Ice Age 3 3D, fett med kul! men först lite shopping och middag på Jensens! :D


Fotade på Ågesta igår, HELA RIDHUSET ÄR BORTA! Vi såg när skopan omfamnade ovarsamt de plåtiga skåpen och kastade iväg dom! De grön/vita rostiga skåpen är nu ett minne blott! Fotade inga hetsar, bara pånisarna, mös med pannkakor och hundarna också :D April och Pandi va duktiga små jyckar.

N ska jag duscha och göra mig fin, blir lite stressad, ska åka snart ^^


PÖSS
Fanny

Dags för Ågesta

Det är idag dags för lite hagmys! :D Jenny passar hundarna och tar med sig dom, jag steker pannkakor och sen så bär det av! Med kameran i högsta hugg!

Ska nog skriva in mig i arbetsförmedlingen, så dom kan hjälpa mig o skriva in mig i den Islänska arbetsförmed.! Ser fram emot!

Saknar o rida så sjukt mkt, det va så länge sen! Vet inte om jag kan rida med min fot ännu heller, fan, hela sommaren är typ pajad XD jag kan bara gå framåt utan o dö. Jag va på vårdcentralen och kollade om det fanns ngt o göra eller om man bara skulle vänta, hon sa ngt om avslitna muskelband osv. och sa att vi skulle röntga. Så på måndag ska jag göra det. Så vi får se ;)

Nu ska jag börja steka pannkakor!
Fanny

En ganska nice dag

hej,

Idag var tanken att vara med Jenny och hundarna som hon passar just nu! :) Så blev det, dock inte så länge som tänkt kanske, men hon kom hit med dom så dom kunde bada i Drevan och sen åkte hon hem, det va mysigt!

Jag skulle nämligen i lugn och ro kolla lite jobb, har kollat en tid nu efter au pair familj! Hittills har en familj hört av sig till mig och varit intresserade! I England, det vore sjukt kul. Kanske även har ngt på Island, fåraherde typ ^^ Har haft fler jobb på G men pallar inte rabbla upp, och blir det inget blir man bara besviken, bäst o ligga lågt offentligt ;) Men fråga gärna om ni känner fört.

Matilda va här också idag, och är fortfarande, men har inte hängt med henne särskilt mycket, hon fick hälsa på Pandora och April, hon gillar dom! :D Klappa fint!


Nu ska jag dra mig, bli lite hungrig då vi antagligen kommer att grilla ngt gott idag med ;)

Fanny


Ny design, igen ;)

En klyschig sådan denna gång! men rätt tuff ^^

haha jag dör på min och Jennys senaste dagar!

*går hem från fisketripp*
J - akta så du inte pickar ngn med den där!
F - AAAH, du pickar miig!!

*går på en stig där det brukar finnas massvis med apor, apor är i detta fall desamma som grodor då jag råkade blanda ihop orden*
F - akta nu alla små skuggor, det kan finnas många apor här!
J - Sluta örna! Jag vill gå där du går så blir allting bra.
F - Men jag pallar inte gå långsamt.
J - Men bara genom apornas land!

*Sover, och vaknar. Har fönstret vidöppet, andra våningen. Sigge sitter och tittar ut, eller snarare hänger ut. Jenny och jag ser honom, ropar på honom så han kmr till oss ist. Somnar om*
*Jag vaknar, sätter mig upp, typ skriker*

- Har Sigge hoppat ut!?!?!?
J - Neej, han är där..! *pekar åt andra hållet från fönstret*
F - Bra *kastar mig ner på kudden igen och somnar om som en jävel*

Och sen idag XD
Matilda, jag, Lina, Jenny och mamma äter stuvade makaroner och falukorv (gott som en jävel).
Matilda sitter och säger 'NA NA NA NAA' Och visar allt innehåll hon har i munnen samtidigt. jag gör såklart likadant tillbaka. Men får också en blick från Lina som visar hur mkt hon misstyckte att jag lärde barnet.

F - Vadåå?! Hon började!

Bara det att barnet är ca 17 år och en månad yngre än mig och kanske inte riktigt förstår att hon gjorde fel xD


Nu sitter jag hemma med Alfie i DVDn och chillar, Jenny är hemma och tar hand om hundisar :) Pappa fick semester idag och vi ska typ 'fira'. Grilla gott och så :)

Och enligt mammas dröm har jag hoppat med röven före ner i ett klinkergolv i en simhall så att ena skinkan spruckit och en artär gått sönder och blodat överallt. Så bäst jag tar det lite lugnt ikväll ;)
bye bye love
Fanny

Besviken..

Jag hörde av mig till Tufsen-ägarna för typ en månad sen, fick inget svar via mejl, fick tag på deras mob-nr av föredetta ägarna och hörde av mig igen. Men Tufsen är uthyrd nu i sommar 'för att Paulina (dottern i familjen) blivit rädd för honom'

Fan allstå, jag hade hoppats så innerligt på att få komma och hälsa på honom, somnarens största höjdpunkt! :( Jag kan inte hälsa på honom nu förän efter sommaren, då han kiommer tillbaka hem.. Men vem vet vad som händer om ungen fortf är rädd för honom? Såld igen? Jag vill inte veta..

jag och Tufsen, två år sen ^^ Fy va man såg ut..!



Va på Skansen igår med Matilda, Mamma, Jenny och Lina! Det va iaf en trevlig upplevelse! Jenny erfarade sin första picknick/utflykt innehållande pannkaka och desamma gjorde också Matilda. Tänk va stort för dom! ;)
Matilda fick klappa russ-fölisen, :) Hon gillade den!

Jag har tyvärr inte lagt in bilderna från Skansen ännu, tråkigt men sant. Det kmr upp senare ^^

Fanny

RSS 2.0