Så sugen

Så sugen på det här med tatuering.. Men fortfarande så osäker på vad jag vill skriva! Det på sidan iaf, texten där är som jag säkert sagt förut tagen från min kompis som har det tatuerat på armen. Ingen jag träffar mer än högst en gång per år men ändå!

Vad tycker man om detta liksom? Ser man ens va de står? ^^


Första dagen på mitt nya liv

Ja, känns lite som ett nytt liv, eller nygammalt - upp tidigt, fyrbenta arbetskollegor, brutna naglar och avskavt nagellack, ensilagedoft. Allt det där! Dock i ett myycket lugnare tempo.

Fyra hästar, ibland mockar jag inte ens alla boxar för arbetstagarna gör det. Och mockar kanske max 8 boxar på en vecka eftersom jag bara jobbar morgon två dagar i veckan :P chill? Kan tänkas! Dock lite annorlunda för man måste ju hålla koll på och igång arbetstagarna under dagen så dom får ut så mycket som möjligt. Förhoppningsvis blir det lite ridning också i framtiden! :)

Det va bra med lugn dag för natten va ju helt jobbig. Gick och la mig halv tio(!) och låg o läste lite och så. Somnade, vaknade 1h senare, va vaken en stund, somnade, vaknade typ halv två, låt vaken typ 3h (vände vred, försökte slappna av och inte tänka på läskiga saker, försökte känna varje kroppsdel slappa av och hur sköööönt det va att ligga i sängen och få ligga där i flera timmar till) meeen icke. Somnade sen efter det, vaknade om vartannat fram till kvart i sex när klockan ringde. Jääää! Anledning - trolgtvis att jag tig rosenrot typ 2h innan läggdags som man tydligen inte skulle göra. Rosenrot funkar som lite uppiggande och 'sätter igång' nerverna och blodcirkulationen. Ni kan ju tänka själva hur sovandet blir då. Kanske också lite inför nya jobbet, men va inte nervös eller något heller.. Hm.


Känner mig trött och mer förkyld nu än jag gjort de senaste dagarna och har kommit på (efter att fått fetaste ondaste sprickan i näsan) att min näsa hatar nässpray. Köpte nässköljare! Så underbart att se de 'små' kråkorna sjöljas ut utan några som helst problem ner i handfatet (fräsch, jag vet). Trodde att det skulle kännas sjukt jobbigt men va inte alls så farligt, allt skit (typ) rensas ut och bihålorna blir rena :) kan dessutom göras flera gånger om dagen, dock inte riktigt lika bra resultat som nässpray men får göra flera ggr kanske för o få ut allt ^^


Skulle åkt till syrran för o prova olika hudprodukter med någon som kunde sånt. Men många hade avbokat så det blir en annan dag, känns skönt ändå. Hem nu och kurera mig, d-vitamin och kan jang. Kanske te till och med! Mamma sa till och med utan tjat att hon kunde färga mitt hår idag :D


Sigge mötte mig när jag kom hem, kommer springandes och jamar efter matte (: sötnos


Svampigt värre

What can I say (bilden) Värt 179:- ? Lätt! Souvenir om inte annat, you have to have it! :D dock lite halt att hålla i.. Ville ha en matt.


Påväg hem efter middag och fika med min guurlfriend, dvs Jossan! Olearys och waynes, fuskade bara lite :) funderar faktiskt på att gå ut och gå sen hemma, sen fixa matlåda och sen ooooff to bed för jag ska jobba första dagen på nya jobbet imorn!! Superspännande! :D fast är varjen nervös, taggad, otaggad eller uppspelt egentligen. Fick ett 'vad kul det ska bli att jobba med dig'-mejl idag från som, känns bra! :)


Svetten lackar

Japp! Jag va och tränade häromdagen. Eller jag gick/sprang i intervaller och gjorde armövningar hemma. Känns bra. Började dock hosta som ett as så fort jag sprang, men höll ut lite ;)

Sveett blev det iaf och kändes jäkligt bra! Gått ner 3hekto vid förra vägnimgen, igår alltså. Stannat upp nu känner jag. Kör på och hoppas det släpper!!

Fick hem åhlens-katalogen för några dagar sedan, Alles syrra på framsidan och baksidan och i den, lite tufft! Syns lite överallt nu. Gör lite smygreklam ;)

Och ja det är min färgglada nagel på katalog-bilden, känner mig väldigt tjejig just nu och har tom köpt en oversize-kavaj och har stövlar o grejer! Hihi


Dinnertime

Just käkat och ska till jobbet strax, jag vet, jag börjar klockan 20 och slutar 23 ^^ skönt ändå att ha hela dagen ledig och sedan göra något vettigt, om man du räknar jobba på Jensen som vettigt, hehe

Nåväl, lagade asgod middag som det kommer bli flera gånger! Tonfisk med lite fiskbiljong, lätt creme fraiche, dill och persilja (sån där fryst), lite pressad lime och slutligen lite salt, peppar och paprikakrydda - superenkelt och supergott!

Serverades med sallad (räknar aldrig kalorierna i salladen, speciellt inte när det är typ bara gurka, tomat och isberg), en tunn, hård skiva 'rund bucklig' med philadelphia-ost med gräslök, SMASK!

Brukar inte ha majs i salladen, inte så nyttigt har jag hört men nu ville jag ha lite utfyllnad ;)

Looking good..?


It is time

Då var det dags! Wiiiehoo! Ikväll blir det utgång som hette duga, det va ju ett bra tag sen det blev 'for real' liksom!

Först, hem till Linda för förkrök och middag. Tur det för jag är hungrig, inte ätit någon lunch idag pga jag tog rasten en halvtimme innan jag slutade, så jag kunde dra hem tidigare och göra mig fräsch och fin ;) åt några bitar av våran dessert-våffla (jag vet jag syndar) och detta ledde till en sjuuk sovkerkick då jag inte ätit något så sött på typ två snart tre veckor :P blev sjukt översocial med mina gäster och jag kunde mästan känna surret av sockret i örona! Brukar aldrig reagera så på saker annars ^^


Nåväl, ha så kul! Imorn ska jag sova ut och vara kanske lite bakis ;)


Je t'aime

Han kysser mig när alla ser


Det här med viktnedgång

Ja, men alltså säger man att man bantar (När man väger 55kg) så får man reaktionerna:
 
'Men vadå, du behöver knappast gå ner?'
'Vart ska du ta dom kilona ifrån?'
'Du?! Titta bara på mig!'
osv. osv.
 
Alltså, man blir inte riktigt tagen på allvar och så sägs det 'Guuud va töntigt! Jag räknar aldrig kalorier' och dom får en att framstå som ganska okunnig och naiv, 'Näe, men jag räknar inte heller kalorier i vanliga fall!' Jag känner dock att jag har ett ganska så bra hum om vad som är bra för kroppen och vad saker och ting faktiskt innehåller, inte mycket nu som jag förvånas över kalori-innehållet när man verkligen tittar efter. Nu är det så att jag VILL gå ner dom där 5-6kg för att jag själv ser ett behov av det på min kropp. Oftast får jag en känsla av att de som säger dom sakerna antingen har själva lite ångest över att de själva kanske vill gå ner, eller att det känns jobbigt att 'jag är så hurtig' och dom känner sig dåliga? Sedan tänker jag också kanske att det är ett sätt att ge mig bättre självförtroende, t.ex. att säga att någon redan är smal är ju oftast att ge någon en komplimang. Eller? Klart det är det, tycker jag. Samtidigt tänker jag att dom har inte sett hur jag ser ut under kläderna, och jämfört med vissa så ser man ut på ett sätt, och jämfört med andra på ett annat.
 
Svårt det där med vikt och bantning. Alla har vi en åsikt.
 
 
Jag har faktiskt fuskat lite denna vecka, åt ute igår med mamma och Alle, blev ceasarsallad men dock en alkoholfri drink till! (Sparade lite med alkoholen ;) ) Äter ganska så bra, lite kolhydrater och mkt sallad och protein, men större portioner denna vecka, känner mig som sagt tidigare lite svårare att fylla ^^ Mamma hade även köpt en vanilj/blåbärs-längd idag, så det blev en 70 extra kalorier där ;) gott var det! :D
 
Det jag vill få fram av denna egen-diskussion är att låt den som vill gå upp eller ner som de vill, så länge de är nöjda själva! DOCK, om man misstänker att denne börjar tappa greppet och ser kilon i spegeln som inte finns där, bör man kanske lägga sig i lite mer allvarligt. Jag vill kunna diskutera matvanor med människor utan att jag anses som petig när jag vill gå ner ett fåtal kilo. Tänk er 5 kg på 55 kg, det är ca 9-10% = syns ganska så mycket på en liten kropp. Hur mycket det syns, vet vi inte förrän vi är där! :)
Kom ihåg, njut av livet och av mat ;)
 
 
 
Igår som sagt va mamma och jag på stan, på jakt efter en ny ridhjälm! :D Som jag fick 'presentkort' på när jag fyllde år, har hittat två jag tycker om! Charles Owen Classic och Whitaker, dock fanns inte W i den större strl. så jag ska be dom beställa in den så får jag prova den, annars blir det den andra Charles! Sjuukt fina! Dock var W lite mer slimmad och 'sportigare', så jag hoppas på den i större storlek!
 
Spontan-provade skor innan, på skopunkten, för jag måste ha typ stövlar tills det blire lite mer höst för mina är lite halvtrasiga! ^^ Provade, och mamma va väldigt ihärdig med att jag skulle välja brun el. svart och jag sa ju att jag minsann inte kan köpa några nu ändå! 'Men jag kan köpa dom åt dig' Så va man 400:- lättare om axlarna och ett par skor rikare! Tack mamma!
 

Blidde ett par bruna, lite ridstövelaktiga, men i like them!
 
Bye for now

Tips från coachen

Jag har hittat ett av de bästa stylingprpdukterna - hårpuder. Har vetat länge att det funnits men inte riktigt provat.

Kommer lite av en fjortisbild här men det är sånt som händer och som vi får stå ut med! Alla är vi med om det någon gång (:


Jag har en som har pip (finns dom som man 'pepprar' på) men man vill få in pudret in i och under håret, typ i botten, så då är en pip mycket bättre :) ta inte för mycket och tryck inte för hårt, det behövs mindre än man tror, ta lite i taget ! Håret har en tendens att bli fett också om du tar för mycket, och det vill man ju inte! ;)


New look

Min blogg har ju sett ganska mycket likadan ut de senaste åren och jag gillar den. Trots det vill jag ändå göra en total makeover! Jag har dock inte kvar photoshop på stora datorn som jag hade innan, kanske kan installera igen men vettefan vart den skivan är ^^  Men kanske hittar något annat program man jan redigera och göra snygg header i! :)
 
Bara lite inside info så ni vet vad ni har att vänta ;) Jag har förstått att det iallafall är några stycken som läser och hur skojigt är inte det? :) Skriver ju mest för mig själv som en liten dagbok, publicerar inte mina inlägg överallt utan bara här, och men att folk tycker det är intressant är ju bara kul!
 
 
Btw, eftrer vägningen i måndags visade det sig att jag gått ner 1,3 kg den senaste veckan (: Stadigt! 3,5 kg kvar. Har dock ätit lite större portioner denna vecka.. vet inte riktigt varför, känns som att jag är svårare att mätta på nå vis. När jag blir såå sugen på nånting typ under kvällen eller när man är hungrig på jobber och ens rast är långt ifrån så tänker jag 'Ju snabbare jag går ner, desto fortare kan jag äta det igen', och det funkar faktiskt. Går och tar ett glas vatten eller smakar endast en tugga av mammas äpelkaka (som jag egentligen inte tycker om men då är den otroligt inbjudande haha ^^) och sedan får man vara nöjd. Jag unnar mig ibland också, har haft en 'fuskdag' per vecka nu eftersom jag o Alle hade våran middag och andra veckan party med nya jobbet (har jag skrivit om det?) Får göra det senare. Fuskdagen verkar ju inte ha förstört något dom två första veckorna så kanske tar och går ut på lördag med Linda mfl ;)
 
 
Ska duscha nu och sedan jobb 4h, sen möta upp mamma och köpa ridhjälm (!) o sen middag med henne och Alexander om han hinner hem från landet (: MUUSIGT!
 
 
Pussen och kramen

IIIIH!!! IT'S HAPPENING!

Shit!
 
Jag sitter och läser om en tjej som åkte med en kompis till australien och va där och reste runt och det är helt otroligt att jag kommer att vara där! Och det är typ snart?! AAAH! Helt jävla sjukt!
 
Och hör här, vi har även idag bokat boende för en ganska så bra peng under första 8 dagarna i sydney.
 
 
Finns massor av saker att hitta på, ett urva (och detta är bara en bråkdel egentligen);
 
- Sydney med operahuset, Bond ibeach osv.
- Surfing, typ vartsom under hela vägen!?
- Olika mysiga städer som Byron Bay, Brisbane osv.
- Fraser Island, får tydligen absolut under inga omständigheter missas! :)
- Cairns med Stora barriärrevet, DYKA!
- Cape Tribulation, där man bor mitt i djungeln tydligen och ser massor av djur och svettas mycket ;)
- Massor av paradis-stränder och öar som bara finns där och som man verkligen KAN se och stanna hur länge man vill (nästan)
 
Helt otroligt
 

Low calorie

Kanske inte egentligen. Banan med chokladsås. Banan kanske inte så lite kalorier men det är bara lite chokladsås! :D

Film nu! (:


Inget ont som inte har något gott med sig

Ja okej. Vad vill man veta först? Tar det i tidslinjeordning ^^
 
Melwin. Bor sedan typ två veckor sedan i Dalarna. Beräknad hemkomst - 30 jan. Anledning - Ägaren opereras och får inte rida på 3-6 mån och har inte råd att ha honom stående medan jag rider 3-4 dagar i veckan och payar 500 spänn. Hände ju ganska så plötsligt och det va lite märkligt hanterat måste jag säga. Men vad ska man göra? Får lita på det som sägs till mig, inte sant? Inte mycket jag kan göra iallafall. Jävligt trist är det dock eftersom jag ändå kommit en bit med honom och jobbat på saker. Vid sadling stod han t.ex. helt/delvis stilla, testade mig inte lika mycket, och hittade lite rätt knappar i ridningen för att få honom i en bra arbetsform. 'Fan' va min första tanke. Jag hade så mycket planer som bara ramlade ihop i en liten hög av små bokstäver utan mening... bajs.. förhoppningsvis något att jobba på till i vinter/vår iaf! Förhoppningsvis lite kvar att jobba på då ändå ;)
 
Positivt utav detta?
 
- Mer pengar till sparande till Australien
- Mer tid att jobba så jag kan få in mer pengar till Australien
 
 
Next one. Bantning. Vågar man säga det när alla andra inklusive en själv vet att jag inte har ett fysiskt behov av att banta? Anledning - Jag har celluliter, jag hatar dom och vill inte ha dom? Jag har snygg, ung och slank kropp en gång i livet (framförallt ung) och jag vill ta vara på den. Under tiden på Cypern gick jag upp ungefär 5-6kg och dessa vill jag nu gå ner efter .. ett och ett halvt år?
Jag är inte den som någonsin tänker egentligen på vad jag äter, min kropp blir sugen på både nyttiga och onyttiga saker och min själ och kropp mår underbart! Så min kropp är ganska bra på att klara sig själv och håller vikten med ca 1kg + och - på det viset (sedan jag gick upp har jag stannat där), jag äter inte speciellt mycket onyttigt automatiskt (Tack mamma och pappa för att ni gett mig en så bra uppväxt och lärt mig en bra vardagsmeny) Men min 'drömvikt' är ca 50kg, den vill jag ha och där vill jag stanna.
 
Jag försöker hålla 1500 kalorier / dag. 400 kalorier / Frukost, lunch, middag + 300 kalorier på mellis/fika.
 
Lättast - Att beräkna frukost, den blir också oftast väldigt god. Äter ca en macka, 100g yogurt med lite müsli och ett glas mjölk.
Svårast - Att hålla koll på hur mycket man kan äta när man lagat mat hemma. Jag har inte gjort någon specialmat eg. förutom att jag äter mer sallad o protein lite mindre kolhydrater + mindre portion (jag gillar mat och äter annars rätt mkt XD )
 
Dag 1
 
Gjorde igår en kyckling/zuccini lasange med lättkesella bl.a. Hitta receptet enkelt genom att googla. (:
 
Har en 56 dagars plan att gå ner 5-6 kg. Första vägningen visade att jag gått ner hela 1,4 kg på en vecka! Helt stört. Får se på måndag vad nästa vägning visar. Nu inne på dag 11.
 
Födelsedag, okej den var innan bantningen men nu blev det så! Den blev superbra och partyt va nice, inte för mkt inte för lite! Fick fina och passande presenter t.ex. presentkort på Hööks osv. (tänkte ju köpa hjälm och skyddsväst när jag börjar rida mycket men hästen försvann ju ^^ ) Av Alexander fick jag  1500 :- att göra något mysigt med honom t.ex. spa eller liknande! Samt hade han bokat bord på Griffin Steakhouse där vi va i lördags som blev sjukt mysigt och en bra 'fuskdag' i bantandet, hehe! Gick också till orangeriet som jag känner blivit lite av 'vårt' barhäng. Väldigt fräscht för att vara bar och mysigt inrett.
 
 
Jag känner även att jag fått lite upgrade i mitt liv just nu. Det blir ett ganska långt inlägg idag ;) Jag har fått ett facelift i mitt liv!
 
- Nytt jobb. Ska jobba för ett företag som heter resursteamet där jag i första hand ska jobba med hästar och stalltjänst. Till stallet kommer personer som inte kan arbeta som vanligt utan behöver lite förberedande inför praktik eller bara söker en meningsfull vardag. Det finns hundar och mindre odlingar osv. Jag kommer fungera som en stallarbetare/assistent till coacherna som stöttar de personer som besöker stallet.
 
Jag kommer att gå ner på 25% på Jensen from oktober och 50% hos resursteamet from okt. Lika mycket betalt - mindre ansträngning. Dessutom gör jag nytta för min omgivning och får cred för det jag sysslar med (inte bara en halvtimmes rast på 10h)
 
- Flygbiljett till Australien. Finaly! Helt fantastiskt, otroligt, amazing och bara en hel massa såna där stora ord eftersom igår bokade vi och idag betalade vi biljetterna till Australien! Den 26/12 far jag och Sofia och kommer att vara i Sverige igen den 15/3 2013. Detta blir ca 2,5 månad, jag hade kanske räknat med ca 2 månader totalt och max. Bl.a. efter att jag också pratat med min käre man om hur länge man verkligen pallar vara ifrån varandra. Men när Fia sa att hon funderade på att åka hem mitten på Mars så hängde jag på, working holiday-visum får man bara en gång i livet och jag vill ta vara på det. Det handlar nog lite om att ta sig ur sin comfortzone (stavas så?). Jag vill inte vara utan honom en dag men jag vill heller inte låta bli att åka och utforska och uppleva. Som jag skulle tatuerat om min kompis inte redan gjort det 'The core of a mans energy, comes from new experiences'. Och där med basta! 
 

Bild lånad/tjuvad från google
 
Vi hade tänkt oss att landa i Sydney den 28e dec och fira nyår där för att sedan arbeta oss först lite neråt i söder och kolla på några stenar som Fia-lotta ville titta på och sedan fortsätta uppåt mot Cairns för att på vägen dyka, sola, bada, kolla på viktiga saker, se på kengurur, parta lite, träffa en massa nya spännande människor och allt det där vet ni som man kan göra när man är yngling på resa!
 
Jag är väldigt nöjd med min tillvaro just nu. Dock, även om det inte är lika mycket som innan, så är den där oroligheten över pengar kvar i mitt lilla bakhuvud och gnager lite sådär på tänkarsladden så det knastrar och sprakar lite fint. Den gnagande känslan verkar inte bry sig om att jag har en ekonomisk budget som håller ganska så bra.
 
Nu ska jag se på film och äta lite gurka och dipp. Längtar tills jag får byta ut dom där gröningarna mot saftiga chip, eller varför inte en kladdkaka med grädde och mjölk?
 
Mat är för gott för att tvinga sig att låta bli

RSS 2.0