new fishifishi

 
Japp! Det blidde så att jag skaffade mig ett större akvarium, 126l (mått för den som vill veta: L80, D35, H45), superfint inte så gammalt, bra storlek för mig och ganska billigt, 900:- för de tillbehör man kan tänkas behöva, allt verkar vara i riktigt bra skick.
 
Inga nya fiskar ännu, men väntar med det då akvariet måste komma igång först!
 
En liten bildserie:
Hivade över fisken i en hink med gamla akvariets vatten. Med lite växter så de fick de lite mysigt!
 
Putsa nya akvariet. Obs! Det är inte bajskorvar som ligger på golvet, det är sten (;
 
Nya akvariet på plats med lite sand
 
Akvariet igång! Lite disit pga 'renaren' jag har i för att få bort klor etc. som finns i kranvattnet. När diset lagt sig blir det i stort sett glasklart (:
 
Bara att vänta någon/några dagar på att bubblorna ska försvinna, då är det oftast klart att flytta in (:
 
Kvällen efter (ikväll). Hivade i varsin påse så att tempen blev någorlunda samma (hink 21grader, akvarium 26. Känner mig lite halvtjabbig men vågade inte ha värmaren i hinken)
 
Lite sådär smårädda och bleka. De höll ihop och verkar i alla fall gilla varandra! (dom har ju bott ihop ett tag)
 
Barberna fick snabbt lite mer färg, algätaren simmade mest omkring och letade efter nödutgången..!
 
Söta!
 
Jag hoppas att dom ska trivas och barberna kanske växa till sig lite! Fick reda på igår att svart sand ibland lite kryptiskt kunde orsaka massdöd.. lite olika meningar om det där när man läser vidare. Finns tydligen olika typer av svart sand som kunde vara farlig eller ej. Så ja, jag får hålla koll på dom och hoppas att mina små barn inte trillar av..!
 
 
Nu ska jag börja packa ihop och sova!
Fanny

from a different view

Det finns en hel hop av klipp på gulliga djur på bl.a. facebook och youtube, en gammal klassiker är ett klipp där en 'slow loris', eller tröglori på svenska, äter en risboll. Hur söt som helst med sina stora ögon och oskyldiga uppsyn! Jag hoppas bara av hela mitt hjärta att den blir väl omhändertagen (får utlopp för sitt naturliga beteende framförallt) och att den till slut blir frisläppt.
 
Tittar man vidare på youtube kommer man snabbt in på ett mindre gulligt spår. Lite längre ner ser man rubriken 'Tickling slow loris - the truth'. En kvinna har låtit filma när hon och en man utger sig för att vara turister och beger sig till de gator där exotiska, domesticerade och framförallt vanvårdade djur finns till salu för att visa världen vad som förekommer i vissa delar av världen. Klippet innehåller hjärtskärande bilder på hur djuren hålls i sina små burar och hur de behandlas av säljarna, dock inga blodiga eller grisiga bilder (säger det för att du som superkänslig inte ska bli avskräckt). Jag vet, jag lägger inte upp några vines, detta klipp är hela 07.28 min långt, se det gärna ändå (:
 
 
 
Jag tänker ju på en gång, vad är grunden till detta? Människor är fattiga, taskig syn på djur, natur och kanske även medmänniskor? Det är lätt att fånga in ett oskyldigt djur med en massa olika typer av fällor. Turister kommer på besök och är ute efter exotiska prylar med sig hem som symbol som påminner dem om resan. Om plastgrejor funkar bra som souvenir, hur bra slår då inte ett levande djur i form av en färgglad fågel eller kramgo apa? Förhoppningsvis slår det lika dåligt hos andra som hos mig, det är vidrigt hur folk kan tycka att saker och ting är bra som endast är till fördel hos de själva. Vidrigt att de som står där på gatan och lockar människor att köpa ser detta som ett bra alternativ till att tjäna pengar för att överleva..
 
Tydligen finns dessa människor även nära oss, https://www.flashback.org/t1282548 Dock verkar han stöta på ett ganska bestämt motstånd. Personlig favorit, citerar 'Kort sagt, om du mot förmodan skulle få tag i en så är du ett djävla rövhål och förtjänar stryk i stora mängder (:'. Någon har även länkat till det klippet som jag visar er i detta klipp.
 
 
Det var allt.
Fanny

Beehave people

Läste något lite småstörande häromdagen. Företaget Bayer stämde den europeiska kommissionen då de vill förbjuda dem att använda kemikalierna som millioner av bin runtom i världen dör av. Bayer är världens en av två största kemiska företag, de anser att anklagelserna är 'obefogad' och 'oproportionerlig'. Trots att det finns vetenskapliga bevis på att de ligger bakom massdöden av bina. Bara förra månaden hittades 37 millioner bin på en enda kanadensisk farm.

Det kanske inte låter fruktansvärt att bin dör på andra sidan jorden, men det händer ju såklart inte bara där det händer. Dessutom spelar det ingen roll vart i världens det händer, alla som sett DreamWorks Bee Movie förstår att det innebär förödelse för allt levande om bina skulle dö ut. Bina sprider pollen från blomma till blomma och på det viset sprider de sig, som i sin tur blir mat till större levande varelser. De är ytterst betydande för ekosystemet och lägger grunden för livet.

Jag såg en dokumentären 'More than honey' för ett tag sen. Den handlar bl.a. om hur de stora företagen arbetar med sina stora 'honungsfarmar', de besprutar sina träd, fraktar bina långa sträckor mellan årstiderna för att de hela tiden ska kunna 'arbeta' och få fram honungen hela året. Stora delar av bina dör. Och man undrar varför. Jag är inte så fantastiskt bra på att förklara vissa saker och det var längesen jag såg den, den kanske till och med gick på bio? Du kan iallafall se en trailer för dokumentären på denna länk - http://youtu.be/ylK9cDjhNQY

Den var riktigt bra och sevärd (: man kan säkert hitta hela dokumentären på youtube om man letar lite!

Ja, jag vet att de är en humla på bilden

Fanny


Du kan läsa den biten jag läste häromdagen här - http://action.sumofus.org/a/bayer-bees-lawsuit/13/2/

Smokers.

Hej Rökare!

Bekymrar det dig, att jag som ickerökare, undviker dig i så stor utsträckning som det bara går? Bryr du dig i att jag i min hjärna blänger på din cigg med stora svarta ögon? Jag väljer att inte gå bakom dig, för du svärtar ner mina lungor. Det spelar ingen roll hur du ser ut, vart du kommer ifrån, om du är kvinna eller man - jag håller andan när jag går förbi oavsett. 

Den värsta tiden är på morgonen, när jag trött som en sten kämpar mig upp ur sängen, cyklar till tåget och ska stå ute på perrongen i friska luften för att piggas upp så står där någon och bolmar. Visst, jag behöver inte stå PRECIS DÄR men vart ska jag stå? Rökare är överallt?! När det är vinter och svinkallt och man för en gångs skull står inne och väntar, ja då är det någon som står precis i dörröppningen så att det kommer in inomhus! Hur tänkte personen i fråga där?! 

Eller när du sätter dig bredvid mig på tåget - och du stinker! Jag är ledsen men jag kan inte andas bredvid dig. Har du barn, flick- eller pojkvän och luktar sådär när ni ska fredagsmysa i soffan så tycker jag väldigt synd om dom. Är inte dessa personer ofta det dyraste och mest värdefulla vi har? 

Och förresten.. In case you didn't know. Det är inte bara mig och alla andra som står som ickerökare på perrongen, djur och natur som drabbas av din cigg. Det är du själv ocksåSen är det snart förbjudet att kasta cigg på marken, du kan bötfällas för nerskräpning.

Fanny

Snacka om insyltad

Herregud vad jag är expert på att föda upp kampfisk nu! Höhö Det finns iallafall  en massa info om ämnet på olika forum, hemsidor med än muppigare fiskfolk än vad jag är! Jag är iallafall ganska rakt på inställd på att få en kull kampfisk framöver, det som verkar klurigt är att när de blir större och framförallt hanarna inte kan gå tillsammans måste jag skaffa en massa ställen att ha dem på tills de är redo att flytta hemifrån. Och då måste jag ha hem färdiga åt dom eftersom jag inte har plats för dem! ^^ 

Jag har hittat ett 100l (har 54l nu) akvarium på blocket där allt ingår och han ska ha 700, inte speciellt dyrt! Kanske kan ha malawiciklider i det sen när bäbisarna flyttat?! (: akvariet har en svart bakgrund så vore häftigt med färgglada fiskar. Måste mäta och kolla om det får plats på min byrå där jag har akvariet nu..

Ja, jag är iallafall rejält insyltat i det här nu och taggad till topp! 


Nu blir det hem och öka på taggningen för lite träning också, får se hur det går, jag kommer iallafall göra någonting i form av träning (; 

Fanny

Min kamp(fisk)!

Ååh, jag har de senaste dagarna gått och tänkt på att det vore kul o köpa fler fiskar och få dom att föröka sig. De första man tänker på är guppys, de gillar att ligga och verkar inte så kinkiga på hur, var och när! Sen kan man ju få en massa roliga färgkombinationer också (: 

I mina tankegångar så förs jag tillbaka till mina tidigare fiskar som sedan länge simmat vidare, framförallt mina två kinesiska kampfiskar. Helt otroligt vilka fina feeeskar!

Nr 1. Bruce


Otroligt tjusig och ganska ovanlig. Bilden tagen när han stoppats i akvariet första gången, det är då de spänner upp sig som mest (: 

Nr 2. Jag tror jag döpte honom till Felix
En riktig skönhet han också.

Tänk va?! Ca 2-2,5cm stor (med fenor) och så maffig (: 

Kampfisk är lite klurigare att få yngel av tylidigen, eller mest det att man måste ha ett annat 'lekakvarium' på ca 20l. Vi får se hur det blir (: börjar med guppys iallafall så man får lite erfarenhet! Måste bara få syrran och hennes barn att ta över alla yngel ^^ Nu MÅSTE jag sova, jobba imorn, upp 06.30 - senast! 

God natt

Småtips for you

Tänkte tipsa om lite småsaker. Börjar från början med frukost, åt min äggmacka tillsammans med en megagod smoothy som jag gjorde! Innehållande hallonyoghurt, en banan (eko och kravmärkt såklart, hehe) och lite torkade tranbär. Mixa. Mixa i några isbitar precis innan, jag gillar den riktigt kall! Mumsie! 
 

Sen har jag haft filmdag för mig själv, ätit pannkakor med drottningsylt och grädde (eh MUMS!) småtips där: använd rågsikt till pannkakorna istället för vanligt vetemjöl! Lär dig även att flippa pannkakorna i luften, bra partytrick (övning ger färdighet)
 
Blev sugen på o se Atlantis, ni vet filmen från typ början av 00-talet som man inte sett på hundra år. Såg att det fanns en uppföljare och kollade på den också, tänkte att det kanske kunde ge något. Meen.. Typ sämsta filmen i världen? En sån där dålig tecknad film med dåliga röster och töntiga repliker så man får så mycket ångest! Var tvungen att se klart hela så jag kan berätta för alla att de slipper se den.. *besviken* Tipset är alltså att se första filmen, skippa andra.

 
Har kärat ner mig i en hundras jag inte hört talas om innan, tamaskan. En energisk, tillgiven och uthållig hund med högt IQ. Den är ingen hund som vill ligga hemma hela dagen utan vill i hus med tillgång till så mycket utevistelse som möjligt (vilket jag gett min hund oavsett). Den är beroende av mycket fysisk och psykisk aktivitet, vilket kanske gör att detta inte är min första hund. Men åh så fin! En hund att bestiga Kebnekaise med ;)
 
så fin, I'm in love
 
För övrigt önskar jag mig en multistavmixer i julklapp. Trots att vi har en. Jag kände att det var dags för en egen nu. Man vet ju aldrig när man flyr huset (; 
 
 
Fanny

Dr Simoncini

Hittade till en sida som verkar vara onkologen Simoncinis egna (jag har pratat om honom för ca två inlägg sedan). Här skriver han bla om sin teori med sina egna ord. Läste även om det han skrev om sin första överlevande patient, en 11 år gammal (ung) pojke med leukemi.

Läs gärna om det här:
http://www.curenaturalicancro.com/2-1st-cured-patient.html

Har inte läst så mycket på sidan ännu men har påbörjat lusläsningen (; 


Ville också nämna att vissa saker jag skrev angående fasta och d-vitamin har jag fått från en vän som kan mycket inom området, jag vill ju inte ta åt mig hela äran för kunskapen! Detta är inget personen i fråga bett om att jag ska skriva men jag kom att tänka på det och ville göra rätt för mig (:


Nu ska jag sova så sött bredvid min lille Frans!
God natt

Tips!

Ta en liten stund för dig själv, fly regnet ute och titta på senaste avsnittet av vetenskapens värld. Handlar om hur havet och dess innehåll påverkas av att långsamt bli surare och surare.

Länk till senaste avsnittet:
http://www.svtplay.se/video/1594333/del-12-av-18


Ha det så mysigt
Fanny

Nytt och fräscht

NU efter ca 258år har jag fått inspiration, medan jag satt och tittade på Will Smiths nya 'After Earth' (fråga mig inte varför det dök upp just då), till att skapa en ny header. Jag kommer nu att försöka förklara innebörden av den och varför jag gjort som jag gjort men jag är inte så bra på att förklara mina tankar och känslor i ord alltid. Det sägs att 'flower of life' (den runda symbolen i mitten) är grunden till allt. Jag vill med denna header försöka få fram att jag vill vara god och se naturen och alltet för vad det är från grunden. Vad vi består av, och varför vi blev som vi blev när vi alla egentligen från grunden består av samma sak. Steg för steg försöker jag ransaka mig själv och se om det finns något mer som man kanske inte ser med blotta ögat. Det har med hälsa (vad jag äter och hur jag mår), kropp (både fysiska och psykiska) och själ att göra. Okej, allt det här låter lite smått diffust och flummigt som fan, men jag står i ett vägskäl i livet och vill utforska vad som finns att välja på. Jag har som man kunnat läsa innan börjat intressera mig för lite alternativ medicin, ändrat mina matvanor, är mer medveten om samhället jag lever i på flera plan. Allt startade i att en vän till mig delade med sig av erfarenheter inom meditation, något som automatiskt drar med sig det här andra. Själv har jag inte mycket erfarenhet av meditation, jag vet inte varför jag inte kommit igång men jag känner att det kommer, och jag väntar med spänning! (;
 
Avslutande behöver inte meditation handla om knasiga, skalliga gubbar klädda i stora 'lakan' som sitter i en ring och säger 'aaaauhm' utan det har faktiskt en fysisk hälsosam påverkan på oss människor. Minskar stress, får oss att stanna upp i nuet och 'fånga dagen' som man så fånigt kan uttrycka det. Man får lärdom om sig själv och sin kropp då man ger sig tid att lyssna på sig själv inifrån.
 
 
 
Nu ska jag sova.
God Natt

Fast fasta

Fastetimme 23. Det var värre på jobbet när det är så lätt att bara sträcka ut armen och äta en gurkbit eller två. Eller varför inte en nybakad kanelbulle? God damn it! Det som är tydligast resultat av fastandet är att mina fingrar är sjukt kalla, frusen i kroppen! Förutom hungermagen (;

Anledningen till att jag ville fasta är att jag försöker få ner några kilo, ca 5, och jag har verkligen inte kännt mycket motivation och fuskar lite. Jag äter ganska nyttigt men tränar för lite. Nu ville jag väl känna riktig hunger, se att det går faktiskt att gå en hel dag (och mer därtill) utan något att äta alls. Gör det kanske lättare att inte fuska? ^^ näe men sen råkar man ju veta att det är ganska nyttigt att fasta med jämna mellanrum, det är ju så otroligt poppis med 5:2 dieten. Detta är inte riktigt samma, jag äter ju ingenting från middag igår till frukost imorn! Sänker och stabiliserar blodsockret, fett förbränns och celler repareras. Låter bra va? 

Så det jag har fått i mig idag är:
- kranvatten med gurkskiva och citrondroppar (har fyllts på flitigt
- några flingor havssalt
- två droppar te utan honung (så äckligt)

Längtar mest efter:
- en riktig äggmacka. Kokt ägg med lite salt. 
- hallonyoghurt med müssli


Det var allt,
Tack för mig 

RSS 2.0