fint sa feta fisken

Hej 'alla' efter hundra år. Tror inte att det är så många som hoppas på ett nytt inlägg nuförtiden, hehe. Jag har inte haft motivationen riktigt, inte haft något att säga och sådär!

Hösten har helt klart varit på ingång och färgat alla träd i olika färger, helt otroligt fantastiskt vackert! Får i mig lite av naturen (trots att jag jobbar i stan) då jag får rida en liten welshponny på 21år ute i tungelsta, jättefina ridvägar! Så blir barbackaridning, håll i manen och galoppera i skogen (:

Jenny hängde på igår och fotade mig och Tobbe (som han heter):
 
 
 
 
Fotade lite med bandanan som Annelie sytt åt mig, kolla gärna in hennes blogg och vad hon gör, antiann.blogspot.com


Jag har börjat intressera mig sjukligt (obs! bra ordval) mycket för hälsa och mat. Och detta kommer att få vissa att sluta läsa och vissa att fortsätta, jag har börjat fundera på om läkemedelsbolagen göder oss med mediciner, alvedon och salvor som vi inte behöver endast för en sak - tjäna pengar. Så med andra ord har jag fått upp ett halvt till ett helt öga till alternativ medicin. Eller ja.. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det egentligen.. Jag har börjat fundera på vad mat/mediciner egentligen gör mot våran kropp och vår hälsa, vad innehåller det egentligen?

Mitt första tips (ganska säsongsrelaterat) är D-vitamin. Bör man ju äta egentligen året runt, men i olika mängd, svårt att överdosera och varför ska små barn ta D-vitamindropparna och inte vuxna? Vi är lika lite i solen som de är, folk suger helt enkelt på att vara ute och njuta av naturen i största allmänhet. Nu har jag ingen exakt mängd som jag tar, men petar i mig en 10-15 små piller av Multitabs D-vitamin varje dag. Ska byta då jag sett att den innehåller en del utfyllnadsgrejer man inte behöver (och kanske rentav absolut inte ska ha?!), åkerkommer med märkesvalet.

Kort om D-vitamin? D-vitaminet aktiverar immunförsvaret som i sin tur ger dig ett bättre skydd mot sjukdomar, av alla dess slag. De senaste årens forskning visat att det kan hjälpa till att skydda mot cancer, MS, typ 1-och 2 diabetes. Det piggar upp och hjälper dig genom de mörka månaderna, brist på D-vitamin är ofta orsaken till de depressioner som drabbar många nordbor under vinterhalvåret. Tål att tänkas på. Ta ett par tabletter vitaminer i förebyggande syfte istället för att stoppa i sig lyckopiller eller må dåligt?

Ärligt talat ser jag fram emot höst, mörker och lite kyla, om det har med D-vitaminet att göra kan jag såklart inte säga helt säkert.

Det var väl det, finns massor att berätta och lära sig. Jag hoppas att jag inte har predikat och istället bara informerat den som känner för att lära sig. (:
 
 
Fanny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0