Australia

Hej alla!

Nuu är vi ju äntligen här, nere i Sydney, galet!! :D har nog inte riktigt fattat det ännu.. Bor på ett hostel som heter Cambridge Lodge, det ligger typ ganska mycket i förorten och det är inte så många tunnelbanelinjer som vill stanna på våran station ^^ dock tar det ca 10-15 min in till 'central' eller 'cirkular quay' där operahuset och harbour bridge ligger. Igår va vi där och vandrade omkring, mysigt. Fin vy över operahuset från bron! Vi vandrade runt lite i staden, på en liten marknad, runt operahuset där föreredelserna inför nyår var i full gång! Gick igenom royal botanic garden där det tydligen skulle finnas jättestora fladdermöss, men vi såg inga. . :(


Första dagen va vi lite halvdöda, landade 07.00 på morgonen och va på hostelet ca 10-10.30, fick ändå checka in som skönt var. Vi däckade på sängen ist för att gå och duscha som va första tanken! Skönt som fan att vakna upp ca fem timmar senare, somnade ändå skönt sen på kvällen :P vaknade vid fem på morgonen och var klarvaken. Även imorse vaknade vi tidigt innan klockan ringde :P

Känns inte som att vi klickar riktigt med människorna på det här hostelet, dock är folk trevliga och hjälpsamma! Igår frågade de om vi ville med ut, men vi va supertrötta och lite tråkiga och satt hemma när nästan hela packet gick ut :P skönt dock, man är tröttare än man tror efter en heldag på stan.


Idag spenderade vi dagen på sydney sealife aquarium, jäkligt häftigt! Fanns typ 4 gångar under vatten där man kunde se alla möjliga fiskar, hajar, dugongs, rockor osv! Tydligen hade Stewe Irwin dött av att en rocka hade svängt upp med 'svansen' rakt i hjärtat på honom och han hade ryckt ut 'taggen' som har hullingar längs sidorna, och det hade dödat honom..! För att han pajade alla muskler när han drog ut den.

Vi har också bokat in typ, hela våran resa! Vi har bokat in de utflykter och allt vi vill göra men inte bokat in datum, även transfer från melbourne till cairns. Utflykter blir bla melbourne och great ocean road, byron bay, brisbane, fraser island, withsundays osv. Fallskärmshoppning!! :D hur galet kommer inte det bli?!? Vi satt i seriöst fyra timmar och pratade om allt det där, skönt att ha allt planerat, men utan datum, nu behöver man inte fundera lika mycket på pengarna, iaf jag som reser på en ganska tight budget tycler att det är hur skönt som helst!


Vi måste även hitta ett bra ställe att se fyrverkerierna imorgon! Det är ju tydligen så jääkla häftigt och så jäääkla mycket folk, så vill man ha en bra plats så ska man vara typ minst 12 h i förväg. Typ bakom operahuset - kom dit 7 på morgonen, en bit ifrån operahuset ungefär vid royal botanic garden - kom dit ca 10 på morgonen. Helt stört vad det kommer vara mycket folk! Dock fick vi veta en liten hemlis via en mormor på akvariet som vi pratade med, men vart det är är ju hemligt så det kan jag ju inte berätta ;)

Jag är sjukt trött nu så jag försöker ladda upp några bilder, sen ska jag borsta och gå och lägga mig! (: funkade inte med bilder, kommer sen!


Kommentarer
Postat av: systern

Hej hopp syster! Verkar kul ned fallskärmen! Vart ska ni göra det? Så häftigt. Elin sa idag att hon ville till australien imorgon:-) kram

2013-01-02 @ 21:20:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0