Lav-mys

Jag kunde inte låta bli att smita ut i skogen en sväng idag då jag fått sug efter gårdagen att använda min gamla trogne systemkamera och fota lite. Måste säga att det är ganska så halvsvårt att fota närbilder på mossor och lavar etc. med ett 55-200 mm objektiv ^^ ska be mamma skicka ner mitt 18-55 mm så man kan variera sig lite. Delar ändå med mig av några bilder bara för att inte teasa.. plus att om jag själv ska läsa detta igen om ett par år så måste jag försöka visa upp fascinationen som jag har nu för dessa små detaljer av liv i skogen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Återigen - Hej

Jo, en annan har ju fått lite sug efter att dokumentera livet lite igen. Det har hänt en del sedan sist, ni finner mig till exempel boende och studerande i Linköping. Snubblade strax innan målsnöret då jag försökte ta mig in på SLU's program Etologi och Djurskydd men fick en plats här i Linköping på kandidatprogrammet i Biologi och är nu inne på mitt andra år. Vartefter jag uppdaterar här (hur mycket det nu kommer bli framöver) så lär man få en ganska bra bild av hur jag trivs, men kan väl ändå uttrycka mig på det viset att jag njuter av mitt nuvarande liv väldigt mycket. Linköping som stad, nyfunna vänner och utbildningen gör mig lycklig. Vem kunde tro att mossor, proteinkemi och nematoder kunde påverka en så mycket positivt, kanske är jag ett levande exempel på att saker sker av en anledning och blir oftast till det bättre, även om det som händer skiljer sig från ens ursprungliga plan. Vem kunde tro att det var meningen att jag skulle bli naturvetare? (:
 
Ett av många exempel på saker som förgyller min vardag nu är tid med mina fina vänner (börjar låta väldigt cheesy nu och som att jag försöker sätta mitt liv åp en pediestal - jag lär väl avslöjas om så är fallet så tiden får väl utvisa), idag bestämde sig jag, Johanna och Liselotte för att vandra längs med Göta Kanal från Borensberg till Berg (ca 2 mil). Höstfärger var temat på utsikten och jag tänkte dela med mig av lite bilder för att skapa lite känsla.
 
 
 
 
Hur söta är inte fårrumpor?!
 
Johannas Bella fick ställa upp som lite fotomodell
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ändå trevligt när man får sällskap av en mink (rätta mig om jag har fel, men google sa mink)
 
Inget regn, 'lite' blåst (bor ju ändå på slätten), gott sällskap (och god matsäck...), lax-middag och hemmakväll på soffan (orkade inte inplanerad utekväll) - bra sammanfattning på en bra dag.
 
 
En trevlig sak som slagit mig på senaste är intresset för odling, satte i augusti ner frön i tre krukor som skulle resultera i persilja, gräslök och basilika.. nu finns där en kruka med 5 cm hög basilika... Men skam den som ger sig! Jag har även bestämt mig för att skaffa mig en avocadoplanta så jag satte en kärna i vatten och väntade, sist jag gjorde detta satte jag två kärnor i jord (man kan tydligen göra så med) men då fick jag ju vänta i all evighet på ingenting. Nu dök en liten snutt rot upp på bara någon vecka! Jag har försökt fota utvecklingen lite och kanske är det intressant för en annan att se så jag lägger upp en liten time-laps.
 
Första bilden är från 3 oktober och sista är från igår 15 oktober. Ändå imponerande känner jag! På de två sista bilderna kan man även skymta ytterligare två rötter som är påväg.
 
Inte bara rötter är påväg utan även ett knappt 1 cm långt skott syns. Känner mig som en odlingsguru utan gränser och kan knappt vänta tills jag får sätta ner den i jorden! Har även lite andra experiment på gång, som bland annat involverar bläcksvampen + jord som jag plockade med mig idag.
 
 
Det var nog det,
ha det så fint nu!
 
Fanny
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0