Dare to be a risktaker

Man vann ju på RISK häromdagen. Jag är grön och mitt uppdrag var att förinta dom röda trupperna. Gissa vem som var röd - Alle. :D I WON! Slutade med att jag och Jenny hade halva världen var ^^


Say cheese

Länge sen man åt donken på fyllan. Donken överhuvudtaget! TVÅ burgare! Hoppas min kissnödighet inte kommer ikapp mig..


rara gossar och tjocka smockar

Jag har sannerligen tur som är omgiven av fina pojkar. Två fina exempel är såklart min trebenta pojkvän som låter mig åka ensam till konsum för att köpa korv i hans kära bil och min nya fyrbenta lite större favorit Melwin som bara är så rar så rar, trots att det tog en kvart 20 min att sadla stillastående igår ^^ För att inte tala om min lille kisse Frans som ligger och sover på stolen på terassen när man kommer hem från jobbet och man bara kan flytta över till sitt knä så ligger han där och spinner och varvar ner tillsammans med mig innan middagen (tacos - yummie!)!
 
En till raring har jag också, en som gjorde att jag kom till denna värld, och som får leva med mina framsteg och mina misstag i livet. T.ex. det misstaget jag gjorde på motorvägen tillsammans med mamma i bilen påväg hem från trädgårdsbutik. Min käre far är den raringen:
 
Vi åker på väg 73, lite efter påfarten från ICA Maxi håller dom på med vägarbeten. Det vänstra körfältet blir avstängt efter några hundra meter. Jag kör i det vänstra körfältet, ser en audi komma i racer-fart bakom mig, jag ska precis till att blinka och byta fil och tittar i backspegeln en sista gång men ser att audin ist byter fil och kör om på insidan av mig! Jag ser då att jag är farligt nära vägarbetesskylten som står över hela körfältet och bromsar in, vill byta fil, men audin är i min döda vinkel så jag är fast. Tvärnitar för att inte krocka med skylten och tvingas svänga något åt höger (mot mitt-körfältet). Lyckas stanna men PANG. Bilen bakom audin kör rakt in i våran bil snett bakifrån!
 
Lyckligtvis är detta det som händer, och han stannar längre fram på vägen och jag följer efter. Tar alla uppgifter och ritar teckning om vad som hänt. Jag var nog mindre skärrad än mamma och hade ingen ångest för att köra efter, dock lite orolig för min prövotid! Han körde ju in i mig bakifrån men ÄNDÅ. Klart man är orolig över att göra om hela körkorts-skiten igen..
 
Ytliga skador tack vare rätt låg fart på bilen bakom. Tänk att det faktiskt kan hända saker! ^^
 
Bild på mig och Melwin från i måndags
 
Jenny och Frida filmade också men dom är åt fel håll (någon som vet hur man roterar en video) och min dator spelar antingen upp en sekund och sen stannar filmen och man hör bara ljud, eller så kör den blandat slowmotion och räserfart ^^ Måste skaffa mer minne och kapacitet till min dator? Maybe baby! Tur att Alexander fixade windows 7 på min dator så den är lite bättre! :D Känns ändå som att det funkar ganska bra att rida med väldigt lite innertygel och mkt ytter och mkt skänkel, jag måste också ställa om min kropp på det! Känns som att jag har gjort precis tvärtom ett tag nu i ridningen rent allmänt vilket ledde till att jag sög typ varje ridlektion. Så nu startar vi om både Melwin och jag! :D Skritt och vila för honom igår och idag efter intensivt ridande och lördag påt igen! Bygga MUUSKLER!
 
Sigge äter inte igen, blir kanske djurakuten imorn för honom om han inte äter. Blir orolig för kattfan.. trots medicin och allt..
 
Fanny

Cozy time

Ikväll ska jag ha på mig ett par av Alexanders kvarlämnade kalsonger (OBS rena) och göra ansiktsmask och äta god grillad mat. Det kommer bli kul. Jag ska bara jobba några timmar först.!


More horses

Nu har man fått hästar på hjärnan igen, är det inte helt underbart!? (:
 
Igår följde Jenny med till Melwin och det var riktigt hjälpsamt! Jenny agerade ridlärare, jag den kämpande hustrun och Melwin pojkspoling och även gentleman.
 
Red med ambitionen att i stort sett bara rida på yttertygeln och skänklar då han bara bråkar och tjafsar om man tar i inner och verkar känslig i munnen. Tog en galoppsväng iväg över ängen för att sträcka ut, det gick bra när vi stack iväg, i den för honom lite lättare galoppen (höger). Dock på tillbakavägen i vänstergalopp tjoohej så var vi påväg i skogen, lite Mulle och Molly-varning där! Antagligen sticker han iväg sådär då min högerskänkel är svagare än vä. och det känner han såklart och tar tillfället i akt. Det  jag såg var gren efter gren som piskade mig i ansiktet. Att veta vad man ska göra är för mig just nu en gåta. ^^
 
Skulle ha ridit idag också men ägaren avbokade i sista stund..
 
Bilder från igår:
 
snyggt ^^ här har han dessutom bytt till höger galopp för det är ju mkt lättare ..
 
Funkade ändå rätt bra med taktiken, han blev inte lika irriterad i ridningen, men vi har ändå en bra bit kvar!
 
 
Profilepic.
 
Passade på att köra lite sparkcykel i söndags när Matilda fått en för tidit födelsedagspresent! Föregå med gott exempel - helmet on!
 
Var inte oroliga, det kommer fler hästbilder ;) höhö I eftermiddag bär det av till Norrtälje och landet med mannen och lite myspys i förhoppningsvis åskvädret!
 
Fanny

Lappen

Observera! Det står 'till lillskrull, kram' på lappen. (:


And your hair smells like dolphines-breath - amazing

Tack vare att fina blog.se har uppdaterat sin app så att man över huvudtaget kan logga in via appen (497 negativa (minst sagt) senare) så kommer den troligtvis bli lite fler skojiga inlägg framöver! :) Dock blir dom inte så snygga (inläggen).. All text hamnar som att man inte skrivit i kolumner eller vad det nu heter (länge sen jag gick i skolan) så det blir bara en enda stor gröt. Så kan man inte lägga text så snyggt efter bild som jag brukar göra hehe ;) Jag har iaf fått denna fina välkomstlappen från mina kära föräldrar såhär på nattkvisten: Och så har man en sötkorv som sovsällskap i natt som bara spinner och spinner som om det vore sju tigrar o honom ! Blir säkert en enda gröt av detta inlägg men så är det ibland! (: Puss! P.s. Melissa Horn va awesome live!


Glad sov morgon

Ligger i sängen bredvid en trött pojkis! Vi va i uppsala igår hos Läni och grillade och hade mys! :D så nu sover han sött som ett barn.! Spelade fotboll igår, så sjukt länge sen man gjorde det! Och nu är högerfoten lite svullen efter att ha spelat i ballerina ^^ Men det är sjukt värt det, det är ju fan kul! Ska på Melissa Horn idag med Jossan! :) fett kul! Ska vara i någon park någonstans vid hornstull tydligen. Blir mysigt! Hoppas bara att jag slipper få användning för Alles poncho jag tänkt låna av honom. Ska typ regna ^^ det märker vi! Lite soligt nu på förmiddagen iaf (: Nu ska jag gosa in mig i min soviga kamrat. Om jag inte typ dör av värmeslag, sjukt varmt här inne!


It happens a lot

Jag har en gammal katt. Två egentligen, den ena beter sig som mer gamling än den andra. Sigge, 14 år. Har en del i sin journal nu för tiden. Forl - en sjukdom som bryter ner tänderna succesivt. Finns inte mkt att göra mer än att ta bort de tänder som blir dåliga. Artros - Led.. sjukdom? Ont i leder.
 
Han käkar smärtstillande och mår bra när han får det! Nu dock har han ju skaffat sig något ytterligare, han slutade käka nu förra helgen, och vi tyckte det va lite halvkonstigt då han är en ganska matglad kisse! Han käkade några få räkor under två dygn, och i tisdags åkte vi in med honom till veterinärakuten i Bagarmossen. Satt där några timmar och sedan fick han komma in. Jag och mamma följde med in och dom tog temp (vilket Sigge inte var särskilt glad över) men snäll som han är fick dom också känna och klämma, gjorde inte så mycket mer men han fick stanna kvar över natten. Det trodde jag skulle vara något av det jobbigaste att lämna honom där. Lillmissen. Men det kom först senare på kvällen när man bara väntade och väntade. Dagen efter skulle dom ringa efter 14. Jag och mamma var i Farsta och provade kläder när dom ringde. Förhöjda sköldkörtelvärden och förhöjda levervärden (som förmodligen kom av sköldkörteln). Han hade ätit och får komma hem! Mamma börjar snyfta och jag med såklart! LillSigge får komma hem igen (: Pappa hämtade honom och det visar sig att han har struma, och får förmodligen behandling hela livet men blir helt bra om han käkar den. Ett litet rosa piller om dagen och metacam för artrosen. Hur långt går man? Katten mår ju bra men han får en att gå på nålar så fort han inte gör det..! Kattfan..
 
Melwin då. Förhoppningsvis min nya stjärna! Eeh.. just nu en liiten liten stjärna. Har börjat rida Melwin, korsning fullblod/sv. halvblod, 8år. Hingst till 6år, märks ingenting! Skitgullig när man pysslar honom i stallet, till och från hagen osv. Liten skavank när det gäller sadling då han varit med om en liten händelse sedan förut då sadeln åkt runt magen och han kutat runt i panik. Så det är lite karusell i boxen tillls sadeln och åker på och då är allt bra igen! ^^
 
Ridningen, jaaaa, alltså. Det finns potential! Och jag ser en framtid och jag ser fram emot den! Ridit endast tre gånger nu (idag inte speciellt ansträngande - mest skritt och lite trav på ängen). Men allt går fint tills dess att man kommer åt honom, oftast till höger 'kastar' han sig. Man vill få honom stadig på yttertygeln (vet inte hur många som fattar vad jag menar men jag kanske läser sen om ett år när allt detta är som bortblåst ^^) men när man börjar få honom dit man vill är det som att han slår om och han trampar iväg som en galning åt (oftast höger) och vi hamnar i skogen för att han VÄGRAR att svänga till vänster! Jag ger mig såklart inte förrän vi svänger åt vänster. Bankar man på honom så reser han sig. Ont? - Kanske. Fånar sig? - kanske. Dåligt med muskler och orkar inte? - kanske. Testar mig såhär i början? - kanske. Vet inte! Det får visa sig.
 
Lite bilder från igår, Mini fotade. Andra ridpasset. Det är lite bilder, får ni stå ut med ;)
 
Här ser man att man bara lägger huvet på sned, och undviker att ställa ordentligt, nacken åt hö. näsan åt vä. ^^ Jag skriver lite ingående för jag tänkte be Jonko spana in för att ge tips! hehe
 
'lalalaa jag kan vrida på huvet'
 
Försöker få med mig bogen och få lite böjning ...
 
.. vilket resulterar i tvärnit och grova protester
 
Det gröna är en naturskön pisk. Som när den användes svarades med ...
 
.. detta. Dock är detta det 'värsta' han gör. Än så länge ;) inga bock, men kast åt sidan och speciellt in i lågt hängande grenar ^^
 
Börjar på ängen kommer ut ur skogen! Men ser ni, vi har svängt vänster ;)
 
Ännu en bild för att Jonko ska få ett hum om hur han gör ^^
 
Efter det kör jag lite ändring. Lite längre tygel, han får trava på i sitt tempo (utan att småöka hela tiden) så länge han går lång och låg. Då börjar han länga på steget och slappnar av lite mer! Dock har jag honom inte riktigt med mig. Så svårt att veta hur man ska göra! Inte varit med om att en häst reagerat på det viset som han gör. Någon som har tips? :P
 
Idag skämde vi ut oss när vi åkte in i buske efter buske när jag ville gå till ängen och han hem!

RSS 2.0