Hemma hos Linnea...

... och hennes häst.
 
Galoppade Melwin i skogen idag, hittade till samma ställe där jag brukade rida Fargo! :) Så idag har vi, hör och häpna, ridit över en motorväg (på en bro), över en järnväg (också bro) och inga större komplikationer,. ^^ Det som verkade minst hotfullt, att gå igenom ett gäng med hus och ett stall med lite hagar osv. var det som gjorde störst intryck på kusen. Tog säkert en 15-20 minuter att ta sig igenom en sträcka på 300m med folk runtomkring som stod och inspekterade vem av oss som skulle vinna kampen. Ett steg fram 20 bakåt in i något läskigt, fram som vanligt till EXAKT samma ställe som innan och samma sak igen. Tills dess att vi kommit över någon sorts psykisk gräns och vi fortsatte rakt fram. Han är inte ens rädd, han är bara: 'Testing, testing. Pilot in correct position?'
 
Men att kasta sig hit eller dit som en annan matrix kommer inte att fungera som skrämselteknik på mig, darling, it wont!
 
Linnea bad om en efterbild på mina snyggt friserade öron, sååå här är en, bättre än ingen. Kanske kommer en annan så småningom;
Inga sjyssta toffsar som sticker ut längst ner på örona längre ;) Hade ärligt talat inte tänkt på dom innan Linnea kommenterade ^^
 
Över till Hågelby typ där Linnea har sin kuse, Only Jackie. Galoppör som hon låtit muskla av sig med vila och nu börjar arbeta med. 3 år sött litet sto. Tappar tänder gör hon också! Fy. såg ut att göra så jävla ont när vi vickade på en som va lös..!
 
Lite pics, såklart;
 
Ganska snygg för en treåring va? (:
 
Lite miss på skärpan där, men är lite ringrostig ;)
 
Såhär kan man trava bommar...!
 
...eller såhär (:
 
'Det brukar gå väldigt fort och sen ligga ner i svängarna' - Tjena mittbena!
 
 
 
Imorn blir det party party här hemma för mamma och pappa far till Norrköping för att fira Majkens 2 års-dag lite tidigare på beställning av mig så jag kan dra hit lite folk för grillning osv. osv.! :D Sen är det ju också MIN FÖDELSEDAG imorn! Hade födelsedagsmiddag igår för familjen också, fick presentkort på MQ från syrran, väl behövt och helt perfekt present :D Kanske blir det frukost på sängen imornbitti .. (a) hehe
 
Fanny

Lost shoe

Jaa, jag hade ju tänkt o köra hårdträning igår meeeen, han hade ju tappat en sko.. igen. Bajs. Så det blev till att borsta o mysa, frisera öron o hovskägg och lite skojiga övningar med långt grimskaft och repgrimma. Han är ganska modig hästen, viftade med repet, 'slängde' det på honom, virade runt bena och över huvudet osv. Inte vidare rädd den kusen, egentligen! Testade att närma mig transporten som står på gården också. Stängd och inte fast i någon bil eller så men bara dit och nosa. Stog en meter kanske från staketet baktill och så vips utan att jag visste ordet av så hade vi gått där bakom helt lugnt och stilla av sig själv! :D Ska se om hon kan köra dit sin transport så att vi kan öva lite på riktigt! Vilket jag inte tror går lika smärtfritt ^^
 
 
Linnea va med i förrgår och hälsade på och kikade när jag red, lite inspektion! Allt gick super tills dess att vi skulle gå ut i hagen. Just nu har vi två polacker i stallet som målar om. Denna dag stog de en massa stegar utanför (som han inte brytt sig om innan) och det skrapades på fasaden. Melwin bestämmer sig för att detta är något som hotar hans sköra tråd som håller honom levande, 'bättre fly än illa fäkta!' tänker han halvvägs ut genom dörren och kastar sig fram och plötsligt ligger jag i grus/ler/jorden och ser bara en massa hovar och hästben omkring mig, jag tänker att jag ska minsann inte vara med om att springa efter honom till hagen ännu en gång så jag håller i grimskaftet för kung och fosterland. Upptäcker efter någon meters släpande att på något vis har det virat sig flera varv runt hans ena bakben, hur det nu va tillräckligt långt för det..
 
Jag släppte iaf där och han gick iväg. Trodde jag skulle kunna fånga honom men icke, han sätter av i trav med grimskaftet slängandes, iväg mot hagen. Jag och Linnea kutar efter och Linnea utbrister:
 
- AJAJAAJ Fanny du BLÖDER!
*jag tittar på min höger armbåge och ser lite blod*
-Nej den ANDRA armen!
*jag tittar på vänster armbåge och ser ÄNNU MER blod*
 
Såg ganska hardcore ut när blodet rann längs armen trots att det sved sjukt mycket och även fortfarande ^^ Fräscht.
 
Vi kom fram till hagen iaf och när han ser oss, han står ju såklart vid grinden och väntar, sätter han av längs staketet (som går längs en massa snår och mindre träd) så hör man *CRRAAACK* och vi ser honom trava glatt in i hagen till de andra tv. ^^ Vi fick laga staket och fånga häst för att bli av med grimskaftet. Tack och lov för att det inte va el i staketet.
 
hästar..
 
Fanny
 

a little help from my friends

Tänkte uppdatera lite om hästfan. Det finns lite bilder från lördagens pass på banan på facebook, han va superduktig och blev rikligt svettig ;) Hon red mycket för att han ska ta stöd på yttertygeln, för han tar inte mycket stöd alls. Därför han blir lite utåtställd stundtals för att han 'följer' ytter.
 
 
 
En duktig men inte helt eftergiven hest (:
 
Han orkar inte riktigt i övergångarna och när man byter varv alltid. Fortfarande något som vi övar på!
 
Lite bilder från igår :
Lite protester blir det, men då blir man bara än gladare när det går bra sen ;)
 
 
Han testade mig med men blev sen fin trots allt (:
 
Galoppen är fortfarande sjukt jobbig, speciellt höger varv. Så imorn blir det galoppintervaller på ängen så det knakar om det! hihi Om någon har en fin kamera att fota sjyssta bilder med får man gärna hänga på ;)
 
Kanske blir en och annan luftballongtur imorn om vädret tillåter, som det ser ut nu ska det regna hela eftermiddag/kväll så det verkar inte som att det blir något.
 
Sen har jag också kommit på att jag FYLLER ÅR på lördag ! Tänka sig, 22 bast! Ska ha lite födelsedagsmiddag på torsdag för familjen sen får dom åka och fira Majkens 2års-dag så jag kan ha lite party här hemma! Min första hemmafest ever, spännande! ;)
 
Har ett nytt jobb på g också kanske, kan berätta mer om det sen när jag vet lite mer hur det blir. Ska dit och provjobba på tisdag. Det är ett stall som tar emot utvecklingsstörda och personer som behöver lite extra stöd med saker och ting, dom behöver någon som framförallt tar hand om hästarna och några hundar som dom också har där! :) Dock inte så mycket timmar, men får jag lika mycket som på Jensen eller mer och lönen inte blir mindre så är det mycket lockande! Som sagt, ska dit på tisdag och se hur det är och känna på lite !
 
Kommer lite bilder från semestern också så småningom! (:
 
Fanny

Hoppla

Jag tog med med mig Fia som va på besök i typ ett dygn från lördag eftermiddag till stallet och tänkte, 'ja men varför inte prova vingarna och hoppa lite!'
 
Fia va på och filmade lite!
 
Tyvärr är youtube fucked up och jag kan inte hitta så att man kan bädda in klippet, så jag länkar ist:
 
http://youtu.be/5Y0X9SusTXA
och
http://youtu.be/GnQu4w5a6ns
 
Ignorera att jag fattar fel galopp en bit in i det andra klippet och inte ens gör ngt åt det ^^ Han va dock sjukt duktig och lyssnade superbra och det blev inget man var tvungen att 'övervinna' i början för att han skulle bli fin! Sen att det blir lite knas med sprången osv. är inget man inte kan träna bort ;) I see a future in this one!
 
Sjukt roligt att få komma igång med ridningen igen! Äntligen!
 
 
Idag bär det av till Vetlanda med Alexander där vi ska vaska guld och bo i stuga och sen åka till Karlstad för att bygga timmerflotte och såklart åka på den! Är inte riiktigt klar med packningen.. kanske ska sätta igång med det.. Ska ju först in till stan och se när Alles tattoo blir bortlasrad mitt framför ögonen, MOHAHAHA!
 
 
puss och hej leverpastej

RSS 2.0